Nu & Morgen week 45 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 45 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 45 aandacht voor Enquête over duurzaamheid, Alzheimer Nederland collecteert, Hoe veilig is jouw huis? Van GFT-afval naar compost, Sinterklaas intocht Heusden, Aankondiging openbare raadsvergadering, Kansenongelijkheid door tekort aan pleeggezinnen

Enquête over duurzaamheid
De komende jaren willen we de overgang maken naar een volledig duurzame gemeente Heusden in 2050 en hopelijk naar een duurzame wereld. Dat doen we samen met inwoners en ondernemers. Daarom vinden wij het belangrijk om jouw mening mee te nemen in onze overwegingen. Zo bepaal jij mee hoe een duurzame toekomst van Heusden er uitziet.

Alzheimer Nederland collecteert
Deze week is de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland. Collectanten vinden en behouden is moeilijk. Gelukkig zijn er digitale mogelijkheden! Alzheimer Nederland gebruikt ook dit jaar collectebussen met een IDEAL QR-code. Zo kun je doneren met je smartphone. Collectanten kunnen de QR-code ook digitaal doorsturen naar hun contacten. Zie ook Voor een toekomst zonder dementie

Hoe veilig is jouw woning?
De 112 meldkamer krijgt in de herfst- en wintermaanden veel meer meldingen van inbraken dan in de lente- en zomermaanden. Het is belangrijk dat jouw woning inbraakveilig is. Op www.stichtingnipw.nl, de website van Stichting Nationale Inbraakpreventie, vind je allerlei tips om jouw huis beter te beveiligen. Bijvoorbeeld over hoe je je voor- en achterdeur beter beveiligt, wat goede verlichting voor de beveiliging van jouw woning doet en welk alarmsysteem bij jou past

Van GFT-afval naar compost
Wist je dat het grootste deel van het GFT-afval, zo’n twee derde, tot compost verwerkt wordt? Dit compost gebruiken boeren en tuinders om de bodem te verbeteren. Daarom is het belangrijk dat er geen vervuiling in het GFT-afval zit. Helaas ziet onze verwerker van GFTafval steeds vaker plastic en glasscherven in het afval terug. Boeren en tuinders willen geen vervuild compost afnemen, omdat dit gevaarlijk is voor hun gewassen en dieren.
Ook geen bioplastic
Plastic hoort niet bij het gft. Koffiecups waarop staat dat het bioplastic is, mogen ook niet bij het GFT-afval! Dit hoort bij het PMDafval. Alleen speciale GFT inzamelzakken met het Kiemplantlogo of OK-Compostlogo zijn toegestaan in de groene container. Heb je een glazen pot met groenten over? Gooi de groenten dan in de GFT-container en gooi de glazen pot in de glasbak!

Sinterklaas intocht Heusden
Het is weer zover, de Sint is bijna weer in het land! Ook komt hij weer naar onze kernen. Op zaterdag 13 november komt de Sint aan in de vesting Heusden. Dit evenement kan voor de nodige parkeerdruk zorgen.

Aankondiging openbare raadsvergadering
Donderdag 11 november, om 17:00 uur vergadert de raad van de gemeente Heusden. Je kunt de raadsvergadering volgen via de livestream op www.heusden.nl.
Agenda
De raad besluit over de volgende onderwerpen:
• Begroting 2022
• Bestemmingsplan Kooiweg 1a Drunen
• Wijziging Begroting en GR GGD 2021

Kansongelijkheid door tekort aan pleeggezinnen
Er is al jaren een structureel tekort aan pleegouders. Terwijl er jaarlijks juist meer kinderen zijn die op zoek zijn naar pleegouders. Dit betekent dat ook kinderen uit Heusden, die geen veilig thuis hebben, vaker doorgeplaatst worden of erg lang moeten wachten voordat er een juiste match voor een fijne plek gevonden is. Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin om ergens thuis te mogen zijn, om zelfvertrouwen op te doen en zich te kunnen ontwikkelen. Sterk Huis is een organisatie die zich inzet voor deze kinderen. Kijk voor meer informatie op www.sterkhuis.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 45-2021

Nu & Morgen week-44-2021 Nu & Morgen week 44-2021
Nu & Morgen week-43-2021 Nu & Morgen week 43-2021
Nu & Morgen week-42-2021 Nu & Morgen week 42-2021
Nu & Morgen week-41-2021 Nu & Morgen week 41-2021
Nu & Morgen week-40-2021 Nu & Morgen week 40-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen