Nu & Morgen week 4 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 4 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 4 aandacht voor Landgoed Steenenburg, wat hoort er bij oudpapier en hoe bied je het aan, wil je als politieke partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, ondermijning in Heusden, aankondiging openbare informatievergaderingen en word vrijwilliger.

Landgoed Steenenburg
De bijzondere stenen beelden in de Kasteelvijver van Landgoed Steenenburg waren ooit soldaten van Napoleon. Ze herinneren ons aan het voormalige Land van Ooit en zijn al jarenlang een begrip in de brede omgeving. De schoonmaakactie van de vier soldaten die afgelopen zomer zijn onderzocht, leverde zo’n mooi resultaat op dat we alle soldaten schoon hebben laten maken. De firma Meesters In heeft vorige week alle soldaten zorgvuldig schoongespoten met stoom onder lage druk, zonder chemicaliën. Er zijn vooral algen verwijderd.
Verscholen in het riet stralen de heren in hun rode en blauwe pakken nu weer! Heb jij ze al bewonderd? Het onderzoek naar het verder opknappen van de soldaten loopt nog. Daarover is op dit moment niets nieuws te melden. Lees hier verder

Wat hoort erbij oudpapier en hoe bied je het aan
Een schone en droge oudpapierstroom is heel belangrijk voor een goed recyclingproces van het papier. Gooi dus niet zomaar alles bij het oud papier. Door het goed scheiden van oud papier herwinnen we nieuwe grondstoffen en wordt vervuiling van deze afvalstroom tegengegaan.
Schoon en droog
‘Schoon en droog’ is de kern van de scheiding van de oudpapierstroom. Oud papier is schoon en droog wanneer er zo goed als geen productresten, vloeistoffen en andere materialen zijn, dus alleen papier. Alleen kleine materiaalonderdelen zoals kunststof tape, lichte vlekken of gedroogde voedselresten na het leegschudden van een verpakking, verstoren het recyclingproces niet en mogen dus bij het oud papier. Kijk in bijgevoegd schema wat wel/niet bij het oud papier hoort. Het afval dat niet bij het oud papier mag, kun je het beste bij het restafval gooien. (Alhoewel je de broodzak met plastic ook kunt verscheuren in zowel PMD als oud papier, dat is nog beter!).
Gebundeld of in dozen
We merken dat er nog veel inwoners het oud papier in bijvoorbeeld houten/plastic kratten of bakken aan de straat zetten. Dit is echter niet de bedoeling. Het oud papier moet bijeengebonden of in kartonnen dozen worden aangeboden. De reden hiervoor is dat de vrijwilligers die het papier bij je ophalen dan alleen het oud papier in de inzamelwagen hoeven te gooien. Ze hoeven dan niet steeds weer de krat of bak op de inzamelplek terug te zetten.

Wil je als politieke partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen
Op 31 januari 2022 is de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op die dag kunnen politieke partijen op het gemeentehuis in Vlijmen (Julianastraat 34) de kandidatenlijsten inleveren. Dat kan van 09:00 tot 17:00 uur bij het centraal stembureau op het gemeentehuis. Wil je meer informatie over het inleveren van kandidatenlijsten en wat daarvoor nodig is? Neem dan contact op met onze afdeling Burgerzaken. Zij zijn telefonisch bereikbaar via (073) 513 17 89

Ondermijning in Heusden
We hebben het veel liever over alle mooie dingen in onze gemeente, maar kijken niet weg voor criminaliteit. In Heusden werken we hard aan het bestrijden hiervan. Het afgelopen jaar hebben we samengewerkt met verschillende partners zoals de Politie, het Bestuurlijk Interventieteam Meierij (BIM), Woonveste, Baanbrekers en omliggende gemeenten. Op www.nietwegkijken.nl vind je een terugblik met de resultaten van 2021.
Meld verdachte situaties
Heb je vermoedens van criminele activiteiten of verdachte situaties? Meld het bij de politie via 0900-8844 of met spoed via het landelijke alarmnummer 112. Wil je een melding bij de gemeente maken? Doe dit dan (anoniem) via www.heusden.nl/nietwegkijken. Wil je bij een onafhankelijk instantie anoniem een melding maken? Doe dit dan via het digitale meldformulier van Meld Misdaad Anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000.

Aankondiging openbare informatievergaderingen
Op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 februari 2022 vergaderen de raadsleden van Heusden.
• Vergadering 1 februari: bestuur
• Vergadering 2 februari: ruimte & duurzaamheid
• Vergadering 3 februari: samenleving
De vergaderingen zijn te volgen via de livestream op www.heusden.nl en starten om 19.30 uur. De agenda’s en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Voor het spreekrecht verwijzen wij je naar de agenda’s op de website

Word vrijwilliger
Vrijwilligerswerk, is dat iets voor jou? Je helpt hiermee een ander, maar vooral ook jezelf! Wanneer je een ander helpt, groei je zelf ook, beleef je nieuwe ervaringen en doe je nieuwe contacten op. Win-win dus.
In onze gemeente zijn er veel vrijwilligersorganisaties waarbij je kunt aansluiten. Kijk eens op de website van Bijeen www.bijeenheusden.nl onder ‘alles over zorg & welzijn’ en dan onder ‘vrijwilligerswerk of -hulp’. Daar vind je een overzicht van alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Heusden. Of kijk op de vacaturebank Midden-Brabant. Hierin staan vrijwilligersvacatures bij verschillende organisaties. Meer informatie vind je op www.vrijwilligershuisheusden.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 04-2022

Nu & Morgen week-03-2022 Nu & Morgen week 03-2022
Nu & Morgen week-02-2022 Nu & Morgen week 02-2022
Nu & Morgen week-01-2022 Nu & Morgen week 01-2022
Nu & Morgen week-52-2021 Nu & Morgen week 52-2021
Nu & Morgen week-51-2021 Nu & Morgen week 51-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen