Nu & Morgen week 5 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 5 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 5 aandacht voor De reis van Julia, gemeenteradsverkiezingen, nieuwe informatie panelen dijken, hoe werken de ondergrondse containers voor restafval, ken je de activiteitenzoeker al.

De reis van Julia
Kiezen voor techniek, is kiezen voor een gave toekomst. Dat ze door die keuze opvalt in wat stereotype een mannenwereld is, maakt Julia Verkleij niet uit. “Dit is wat ik wil en daar ga ik voor!” zegt ze stoer in de film ‘De Reis van Julia’, die maandag 31 januari werd gelanceerd. Dit is de tweede promotiefilm van Platform Techniek De Langstraat. De film vormt de start van een campagne om kinderen en jongeren te interesseren voor techniek. Julia is het gezicht van de campagne en ambassadeur voor meisjes in de techniek. Zie verder hier

Gemeenteraadsverkiezingen
Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De komende weken presenteren de deelnemende politieke partijen zich. Iedere week lees je hier in onze Nu & Morgen over twee partijen. Deze week zijn dat Heusden één en D66 Heusden. Zie ook Heusden.Nieuws verkiezingen hier

Nieuwe informatie panelen dijken
Samen met Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat en Heemkundekring Onsenoort heeft gemeente Heusden de informatiepanelen op de dijken vernieuwd. De 18 borden hebben een nieuwe uitstraling en de teksten en kaarten zijn geactualiseerd. De panelen staan op de ringdijk die om de kernen in onze gemeente loopt. Op de panelen lees je over de (cultuur)historie en natuur van dat bepaalde stuk aan de dijk. Maak eens een fietstocht of wandeling en sta onderweg even stil bij de informatiepanelen. Je leest dan over de rijke historie en schitterende natuur van onze gemeente.

Hoe werken de ondergrondse containers voor restafval
We merken dat er soms wat onduidelijkheid is over hoe de ondergrondse containers voor restafval werken en wanneer er een inworp wordt geregistreerd. Daarom hierbij wat extra uitleg.
Met de afvalpas kun je je restafval in één van de ondergrondse containers werpen. Je houdt de pas voor de lezer op de ondergrondse container waarna de inwerptrommel open gaat en je een zak restafval in de container gooit. Je kunt één zak per keer inwerpen.
Welke ondergrondse container moet ik gebruiken?
Het maakt in principe niet uit welke ondergrondse container je gebruikt voor je restafval. De ondergrondse containers zijn zo over de gemeente verspreid dat er altijd een container bij jou in de wijk of dorp is.
Wat kost een inworp in een ondergrondse container?
Voor iedere inworp die je doet in de ondergrondse container betaal je een bedrag van € 1,90. Dit bedrag wordt verrekend in de aanslag afvalstoffenheffing, die je jaarlijks via Brabant Water ontvangt.
Wanneer betaal je voor een inworp?
Er wordt pas een inworp op je afvalpas geregistreerd als je de pas aanbiedt, de deksel / trommel helemaal kunt openen om er een zak restafval in te werpen en vervolgens weer volledig kunt sluiten. De deksel / trommel is hierna niet meer zonder pas te openen. Dus wanneer je de afvalpas voor de lezer houdt en de deksel niet opent, bijvoorbeeld door een storing of een volle container, dan wordt er géén inworp geregistreerd! Als de container niet opent dan verzoeken wij je
vriendelijk je afval mee terug naar huis te nemen of bij een andere ondergrondse container aan te bieden

Ken je de activiteitenzoeker al
Er zijn meer dan driehonderd activiteiten in onze gemeente en deze vind je allemaal in de activiteitenzoeker op www.bijeenheusden.nl. Genoeg keuze in allerlei activiteiten dus er is altijd wel iets waar je bij kunt aansluiten. Van gezellig samen koffie drinken of creatief kaarten maken tot samen bewegen of een interessante workshop of bijeenkomst. Ook alle spreekuren van Bijeen en partners zijn hier te vinden

 

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 05-2022

Nu & Morgen week-04-2022 Nu & Morgen week 04-2022
Nu & Morgen week-03-2022 Nu & Morgen week 03-2022
Nu & Morgen week-02-2022 Nu & Morgen week 02-2022
Nu & Morgen week-01-2022 Nu & Morgen week 01-2022
Nu & Morgen week-52-2021 Nu & Morgen week 52-2021

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen bijna 3250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen