Nu & Morgen week 16 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 16 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 16 aandacht voor overweldigende belangstelling voor 17 vrije kavels Geerpark, handige vertaalsite, aangepaste openingstijden, binnenkijken in een duurzaamhuis, heb je de tegoedbon van de energiebesparingsactie al ingeleverd, straatnaam nieuwbouw Herpt, brood over van de Paasbrunch

Overweldigende belangstelling voor 17 vrije kavels Geerpark
Nieuwe Morgen is het laatste deelgebied in Geerpark waar De Kavelwinkel kavels aanbiedt om een droomhuis te bouwen. Nu gingen 17 kavels in fase 1 in verkoop. Deze werden allemaal vergeven tijdens de loting door de notaris. Helaas hebben we dus ook een groot aantal mensen moeten teleurstellen. De mensen die zich hadden ingeschreven voor een van deze kavels konden vanuit thuis via een livestream de loting volgen.

Handige vertaalsite
Via de website www.pryv.it kun je voortaan makkelijker praten met Oekraïense vluchtelingen. Met de handige digitale tolk praat je Nederlands tegen je telefoon en vervolgens vertaalt deze de boodschap naar het Oekraïens. De ontvanger kan in het Oekraïens terugpraten. Bijkomende voordelen: er hoeft niets te worden gedownload, dankzij de anonimiteit is de privacy gewaarborgd én het is gratis. Wil jij deze handige website gebruiken? Ga op je smartphone naar de website en accepteer dat de site je microfoon mag gebruiken.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste actuele informatie over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente? Kijk dan op www.heusden.nl/oekraine

Aangepaste openingstijden
< Woensdag 27 april zijn het gemeentehuis, Bijeen en de milieustraat gesloten vanwege Koningsdag.
< Donderdag 5 mei zijn het gemeentehuis, Bijeen en de milieustraat gesloten vanwege Bevrijdingsdag.
In de meivakantie (maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei) werken we aan de balie de hele dag alléén op afspraak. Je kunt een afspraak maken via www.heusden.nl of via (073) 513 17 89

Binnenkijken in een duurzaamhuis
Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Laat je inspireren door de verhalen van huiseigenaren die je voorgingen. Op www.duurzamehuizenroute.nl/locaties kun je ook twee voorbeeldhuizen uit onze gemeente bekijken, namelijk één uit Drunen en één uit Vlijmen. Deze huizen worden verwarmd met aardwarmte en/of hebben voor het toilet een regenwatersysteem aangesloten. Daarnaast hebben de huiseigenaren nog meer duurzame maatregelen voor hun woning doorgevoerd.
Je kunt de huiseigenaren ook vragen stellen via dezelfde website. Denk aan vragen over het isoleren van een (oude) woning, het aardgasvrij maken van je huis of hoe de ventilatie of wateropvang de huiseigenaar bevalt.

Heb je de tegoedbon van de energiebesparingsactie al ingeleverd
Heb je eind vorig jaar deelgenomen aan de energiebesparingsactie van Woonveste en de gemeente Heusden? In deze actie werden, als je je had aangemeld, tegoedbonnen voor energiebesparende producten verstrekt. Je kunt nog tot en met 30 april 2022 de tegoedbon inwisselen voor een gratis energiepakket bij
Keetels Elektro in Nieuwkuijk en Hubo in Drunen. Vanzelfsprekend voor zover je dit nog niet gedaan hebt. Daarna kun je deze tegoedbon niet meer inwisselen!
Ben je per ongeluk deze tegoedbon kwijtgeraakt? Het is helaas niet meer mogelijk om deze aan te vragen.

Straatnaam nieuwbouw Herpt
Aan de Bernsestraat 5 in Herpt, ter plaatse van de voormalige boerderij, wordt gewerkt aan een project met nieuwbouwwoningen en een nieuwe straat. Deze straat heeft nog geen naam. Wij willen graag de bewoners uit onze gemeente vragen om mee te denken over deze nieuwe straatnaam.
Heb jij een suggestie voor een straatnaam? Dan neemt de straatnamencommissie deze mee in haar overwegingen. Graag aanleveren op [email protected], onder vermelding van ‘Suggestie straatnaam Herpt’ en met een uitleg waarom jij vindt dat deze straatnaam geschikt is. De deadline is 30 april.

Brood over van de Paasbrunch
Nederlanders zijn echte broodeters. Maar wist je dat we per persoon zo’n 4 boterhammen per week van de afvalbak kunnen redden?
Dat zijn ruim 60 miljoen boterhammen per week in heel Nederland. Dus vries je brood in en maak van het oude brood wat lekkers. Want elke boterham is het waard om op te eten, toch? Kijk op de website samentegenvoedselverspilling.nl voor leuke tips en recepten

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 16-2022

Nu & Morgen week-15-2022 Nu & Morgen week 15-2022
Nu & Morgen week-14-2022 Nu & Morgen week 14-2022
Nu & Morgen week-13-2022 Nu & Morgen week 13-2022
Nu & Morgen week-12-2022 Nu & Morgen week 12-2022
Nu & Morgen week-11-2022 Nu & Morgen week 11-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen 3500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen