Nu & Morgen week 35 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 35 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 34 aandacht voor de volgende zaken wie wint Henk Willems Cultuurprijs, trots op onze inwoners, World Clean Up day, een gelukkig leven en onkruidbestrijding

Wie wint Henk Willems Cultuurprijs
In 2019 ging de Henk Willems Cultuurprijs naar Stichting Lidy van Dam Fonds, omdat vanuit dit  fonds bijzondere culturele activiteiten in onze gemeente worden ondersteund zoals het open podium festival Ongehoord.
Stimuleringsprijs
Deze editie zetten we de Henk Willems Cultuurprijs in als een echte stimuleringsprijs om  jong talent te stimuleren.
Nomineren?
Ken jij een jonge (tussen de 18-30 jaar) creatieve professional uit de gemeente Heusden die carrière of opleiding volgt in de kunsten? Dan kun je hem of haar nomineren voor de Henk Willems Cultuurprijs. Overige voorwaarden en het webformulier om iemand te nomineren vind je op www.heusden.nl/cultuurprijs. Nomineren kan tot 30 september.
Winnaar!
Op voordracht van de Commissie kiest het college de winnaar uit de genomineerde kandidaten. De winnaar van de Henk Willems Cultuurprijs ontvangt een geldbedrag van maar liefst duizend euro en een sculptuur die ontworpen is door Dorothé Jehoel. De winnaar wordt op 19 november 2022, tijdens het concert van Kamermuziek Heusden in de Catharijnekerk, bekend gemaakt.

Trots op onze inwoners
Afval komt vaak negatief in het nieuws. Zo ook in de gemeente Heusden. We hebben helaas regelmatig te maken met afvaldumpingen in het buitengebied, het bijplaatsen van afval bij de ondergrondse restafvalcontainers en met zwerfafval. Maar ondanks de negatieve berichten willen wij jou als inwoner toch complimenteren want Heusdenaren doen het over het algemeen eigenlijk best goed! Afvalscheiding

World Clean Up day
Op zaterdag 17 september is het World Clean Up Day. Help jij, samen met vrienden of familie, mee om de buurt schoner te maken? Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het effect. Wij stellen de benodigde materialen ter beschikking. Aanmelden kan via [email protected] Geef in je aanmelding aan met hoeveel mensen, verdeeld over volwassenen en kinderen, je mee doet. Ook graag aangeven in welk gebied je zwerfafval wilt gaan opruimen.

Een gelukkig leven
‘Mijn man en ik hadden al langer problemen, maar toen hij mij tegen de trapkast duwde en mijn keel dichtkneep, wist ik dat hij te ver gegaan was. Ik kreeg echt even geen lucht, was doodsbang. Toen ik aan de dood ontsnapte, wist ik dat ik echt hulp moest gaan zoeken, ik zou hier alleen niet uitkomen.‘
Daisy kwam in contact met maatschappelijk werk van Bijeen Heusden toen ze wegvluchtte van haar gewelddadige partner. Ze wilde scheiden maar wist niet hoe. Op www.bijeenheusden.nl/gelukkigleven lees je onder het kopje ‘Ervaringsverhalen’ het verhaal van Daisy. Herken jij iemand of jezelf in dit verhaal? Zoek dan professionele hulp bij Bijeen via (073) 78 201 78 of [email protected]
*Vanwege privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. We hebben toestemming om dit verhaal te delen

Onkruidbestrijding
Vorige week is de aannemer v.d. Bijl & Heierman b.v. (VDBH) in onze gemeente weer gestart met het bestrijden van onkruid op verhardingen. Dit duurt ongeveer vijf weken. De planning* is als volgt:
• Herpt, Oudheusden, Heusden vesting week 34 (vorige week)
• Doeveren, Hedikhuizen, Heesbeen week 35
• Vlijmen Dorp, Vijfhoeven, Vliedberg week 36
• Haarsteeg, Heusden vesting, Nieuwkuijk, Drunen Centrum week 37
• Braken-Oost, Braken-West, Venne-Oost, Venne-West, Elshout week 38
*De planning is onder voorbehoud

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 35-2022

Nu & Morgen week-34-2022 Nu & Morgen week 34-2022
Nu & Morgen week-33-2022 Nu & Morgen week 33-2022
Nu & Morgen week-32-2022 Nu & Morgen week 32-2022
Nu & Morgen week-31-2022 Nu & Morgen week 31-2022
Nu & Morgen week-30-2022 Nu & Morgen week 30-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen