Nu & Morgen week 38 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 38 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 38 aandacht voor de volgende onderwerpen extra energietoeslag van 500 euro, raadsvergadering, elektrisch rijden en opladen, opruimers bedankt, kermis Vlijmen, is jouw wijk afgekoppeld van het riool en heb jij te wenig geld voor je boodschappen.

Extra energietoeslag van 500 euro
Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. Inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk kunnen daarvoor vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht. Lees hier verder

Raadsvergadering
Wil jij weten hoe wij als gemeente zo verstandig mogelijk omgaan met jouw belastingcenten? Hoe wij verduurzamen om bijvoorbeeld hoge energierekeningen voor te blijven? Hoe wij onze wegen onderhouden? Op dinsdag 27 september 2022 gaat het hierover in de vergadering van de raad. Maar ook over meer onderwerpen die voor jouw toekomst van belang zijn. Kom ook langs! De vergadering is op het gemeentehuis in Vlijmen en start om 19.30 uur. De hele agenda met alle onderwerpen en stukken vind je op via www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op www.heusden.nl.

Elektrisch rijden en opladen
Steeds meer mensen rijden elektrisch. In Heusden stimuleren we dit. Elektrisch rijden is een stuk duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Door elektrisch te rijden draag je bij aan een schonere en stillere omgeving. Lees hier verder

Opruimers bedankt
Is het u ook opgevallen hoe schoon het is in onze gemeente? Zaterdag ging jong en oud, in totaal maar liefst 47 vrijwilligers, in het kader van de World Clean Up Day de straat op om zwerfafval op te ruimen. Samen raapten zij 47 zakken afval van straten, tuinen, bermen en parken. Hartelijk dank aan iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen.

Kermis in Vlijmen
De kermis is van 23 t/m 27 september; op­ en afbouw is van woensdag 21 september van 18.00 tot en met woensdag uiterlijk 13.00 uur Hiervoor zal de weekmarkt van donderdag 22 september verplaatst worden naar de Oliemaat.

Is jouw wijk afgekoppeld van het riool
Woon jij in een wijk waar het hemelwater is afgekoppeld van het riool? Dan wordt het schone regenwater in jouw buurt gescheiden van het afvalwater (riool). Door het scheiden van het regenwater en het afvalwater zorgen we ervoor dat jouw wijk hevige regenbuien beter kan verwerken. In de wijk vangen we het regenwater op, op de plek waar het valt. Hierdoor kunnen we ook het grond- en oppervlaktewater aanvullen. Uiteindelijk kan de rioolwaterzuivering het afvalwater beter zuiveren.
Samen kunnen we ervoor zorgen dat schone regenwater schoon blijft. Daarom is het belangrijk dat als je in een wijk woont waar het hemelwater is afgekoppeld van het riool dat je geen auto’s op straat wast of dat je geen kliko’s uitspoelt in de straatkolken. Was bijvoorbeeld je auto in een wasbox of wasstraat.
Op www.heusden.nl kun je zien of jij in een wijk woont dat afgekoppeld is. Is jouw buurt of wijk afgekoppeld? Dan vind je voortaan dit bordje in de openbare ruimte.

Heb jij te wenig geld voor je boodschappen
Het zijn ontzettend dure tijden waardoor het voor veel gezinnen moeilijk is om de touwtjes aan elkaar te knopen. In dat geval kun je een beroep doen op De Voedselbank. De Voedselbank in Heusden is aangesloten bij Voedselbank Den Bosch en omstreken. Woon je in Oudheusden, dan kun je ook een beroep doen op de Voedselbrigade. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een voedselpakket? Kijk dan op de website van Bijeen

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 38-2022

Nu & Morgen week-37-2022 Nu & Morgen week 37-2022
Nu & Morgen week-36-2022 Nu & Morgen week 36-2022
Nu & Morgen week-35-2022 Nu & Morgen week 35-2022
Nu & Morgen week-34-2022 Nu & Morgen week 34-2022
Nu & Morgen week-33-2022 Nu & Morgen week 33-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Reacties

Cookieinstellingen