Nu & Morgen week 39 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 39 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 39 aandacht voor de volgende onderwerpen zwembad Die Heygrave, omgevingsvisie voor Heusden, energieloket Heusden, subsidie voor maatschappelijke organisaties na corona, nieuwe fietskaart voor Linie 1629 en bespaar geld en stap over op wasbare luiers.

Zwembad Die Heygrave
In de zomervakantie is de ingrijpende verbouwing van het zwembad gestart. Vanaf maandag 3 oktober is het zwembad weer open! Lees hier verder.

Omgevingsvisie voor Heusden
De Omgevingsvisie schetst, waar we in Heusden, heen willen met onze fysieke leefomgeving. Van 29 september tot en met 9 november 2022 kun je op deze visie reageren. Op 12 oktober is er een inloopsessie waar je vragen kunt stellen. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in februari 2023 hierover een besluit.

Energieloket Heusden
Woon je in een huurwoning? En wil je graag energie besparen? Ook dan is het Energieloket Heusden er voor jou! Je vindt er 50 handige tips om met weinig geld energie te besparen. Met kleine maatregelen kun je je energieverbruik vaak al flink verlagen. Dit is ook nog eens goed voor het klimaat. regionaalenergieloket.nl/
heusden Voor vragen kun je ook bellen naar het Regionaal Energieloket via 088 525 4110 lokaal tarief (Ma – Vr 9:00 – 17:30)

Subsidie voor maatschappelijke organisaties na corona
Omdat de gevolgen van de coronacrisis bij een aantal organisaties nog lang doorwerken en sommige organisaties hierdoor in financiële problemen zijn gekomen, is er een tijdelijke subsidieregeling voor maatschappelijke organisaties op het gebied van sport, welzijn en cultuur.
Organisaties kunnen subsidie aanvragen in het exploitatietekort 2021 of de financiële schade die is ontstaan in 2021 of 2022 als gevolg van de door het Rijk afgekondigde coronamaatregelen. Bijvoorbeeld een tijdelijke sluiting van accommodaties, beperking van het maximaal aantal aanwezigen/publiek of beperking van het maximaal aantal personen in een ruimte. In de regeling staan de criteria om in aanmerking te komen voor een subsidie. Maatschappelijke organisaties met beroepskrachten zijn uitgesloten van deze tijdelijke subsidieregeling.
Aanvragen kunnen tot 1 januari 2023 per mail worden ingediend. Meer informatie over de voorwaarden en het indienen van een aanvraag lees je op www.heusden.nl/herstelsubsidie.

Nieuwe fietskaart
Fietsliefhebbers kunnen deze herfst de route van Linie 1629 ontdekken met een nieuwe fietskaart. De kaart is gemaakt in samenwerking met Stichting de Groene Vesting, VisitBrabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Heusden, SintMichielsgestel en Vught.
De fietskaart laat de route van Linie 1629 zien met de historische bezienswaardigheden uit de Tachtigjarige Oorlog. Ook de fietsknooppunten zijn duidelijk zichtbaar. De achterkant van de kaart zit vol interessante informatie en mooie foto’s over 17 vertelpunten langs de route.
De nieuwe fietskaart is binnenkort te koop bij het Toeristisch Informatiepunt Heusden en diverse ondernemers Kijk voor meer informatie over de fietsroute op www.linie1629.nl

Bespaar geld en stap over op wasbare luiers
Het zijn dure tijden, overweeg eens wasbare luiers. Dit scheelt in de kosten en je hoeft echt niet in te leveren op comfort. Vergeet de katoenen doeken en veiligheidsspelden. De moderne wasbare luiers zijn gemaakt van zacht materiaal, verkrijgbaar in vrolijke kleuren en hebben een voorgevormd broekje. Ze zijn makkelijk te verschonen en zacht voor de billetjes van je kindje.
Je kindje is echt een mazzelkontje met een wasbare luier! In deze dure tijden niet onbelangrijk; wasbare luiers zijn goedkoper dan wegwerpluiers. Bovendien is het beter voor het milieu omdat je een hoop afval voorkomt en grondstoffen bespaart. Want wist je dat één kind met wegwerpluiers gemiddeld 25 kilo luierafval per maand veroorzaakt? En dat je per kind maar liefst € 500 goedkoper uit bent met wasbare luiers? Kijk voor meer informatie en andere besparingstips op www.milieucentraal.nl

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 39-2022

Nu & Morgen week-38-2022 Nu & Morgen week 38-2022
Nu & Morgen week-37-2022 Nu & Morgen week 37-2022
Nu & Morgen week-36-2022 Nu & Morgen week 36-2022
Nu & Morgen week-35-2022 Nu & Morgen week 35-2022
Nu & Morgen week-34-2022 Nu & Morgen week 34-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen