Nu & Morgen week 40 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 40 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 40 aandacht voor voorgestelde begroting 2023, het Heusdens overleg, raadsvergadering, wist je dat..? maand van de ontmoeting en inwonerspanel.

Voorgestelde begroting 2023
Heusden is al jaren een van de goedkopere gemeenten in Nederland. Dit jaar staan we op plek 41 – op de lijst van in totaal 344 gemeenten – met de laagste lokale lasten voor een meerpersoonshuishouden. Zeker in deze tijd willen we dat dit zo blijft. Vanuit de jaren 2018-2022 hebben we een gezonde financiële positie. Daarom is er ruimte om te investeren in zaken die voor de Heusdenaren belangrijk zijn. Lees hier verder

Het Heusdens overleg
De Vismarkt in Heusden. Een centrale plek in de vesting waar menig Heusdenaar overheen loopt en elkaar ontmoet. Maar de inrichting van de Vismarkt heeft ook tot veel ruzie, misverstanden en boze gezichten geleid. Nog steeds levert het verhitte discussies en tegenstellingen op. We kunnen wel zeggen dat de inrichting een flinke impact heeft op de leefbaarheid in de vesting. Lees hier verder

Raadsvergadering
Dinsdagavond 27 september heeft de gemeenteraad verschillende besluiten genomen.
< Beleidsplan Wegen 2022 – 2026
In de vergadering heeft de gemeenteraad het Beleidsplan wegen 2022-2026 vastgesteld. Door vaststelling van dit beleidsplan is onder andere besloten om ruim 2 miljoen euro beschikbaar te stellen voor het groot- en klein onderhoud van wegen.
< Waterplan 2023 – 2027
Ook heeft de raad het Waterplan Heusden 2023-2027 aangenomen. Dit plan beschrijft het nieuwe beleid voor water en klimaat in onze gemeente. Met dit plan wordt er een stap gezet naar een robuuster watersysteem dat zorgt voor droge voeten en een fijne leefomgeving. In het Waterplan staat ook omschreven hoe we de komende jaren omgaan met het rioolstelsel, de gemalen en een educatietraject water op scholen.
Verduurzaming Sportzaal De Vennen en ledverlichting
< Buitensportaccommodaties
Verder heeft de raad besloten om geld vrij te maken voor de verduurzaming van sportzaal De Vennen in Drunen. De sportzaal zal geheel gasloos worden wat een maximale reductie van CO2 oplevert en een besparing op de jaarlijkse energiekosten. Ook heeft de gemeenteraad ingestemd met een vervangingsplan om gefaseerd over te stappen naar ledverlichting bij buitensport accommodaties die worden gehuurd van de gemeente.
Alle politieke partijen hebben ingestemd met bovengenoemde voorstellen.

Wist je dat..?
Het ingezamelde GFT-afval wordt gecomposteerd. Het composteringsproces duurt 2 weken. Kleinere takken snoeihout mogen bij het GFT-afval. Grote takken, stammen, boomstronken timmerhout en balken hebben veel langer nodig om te composteren en vergaan dus niet in die 2 weken. Als dit hout en balken bij het GFT-afval belanden, ziet de verwerker het daarom als vervuiling en verdwijnt de hele GFT-vracht in de verbrandingsoven. Zonde!
Timmerhout, boomstammen, boomstronken en balken kun je daarom beter apart inleveren. Dit kan namelijk heel goed gerecycled en weer worden hergebruikt in de hout- en spaanplaatindustrie!
Twijfel je welke afvalstroom in welke container thuis hoort? Kijk dan op www.afvalscheidingswijzer.nl van Milieu Centraal of de Afvalscheidingswijzer van de gemeente.

Maand van de Ontmoeting
In oktober staan we weer stil bij het thema eenzaamheid! Bij ingrijpende gebeurtenissen ligt eenzaamheid op de loer. Denk aan een scheiding, verlies van een dierbare, pesten of ziekte. Maar ook een verhuizing of geboorte van een eerste kind kunnen voor eenzaamheidsgevoelens zorgen.
Ken je iemand die zo’n levensveranderende gebeurtenis mee maakt? Weet dan dat een klein gebaar een groot verschil kan maken!

In de Maand van de Ontmoeting worden weer allerlei activiteiten georganiseerd. We bundelen deze via de activiteitenzoeker op de website. Op
deze plek kun je zoeken naar een leuke of leerzame activiteit waaraan je kunt deelnemen. Van gezellig samen koffie drinken of creatief kaarten
maken tot samen bewegen of een interessante workshop of bijeenkomst. Ook alle spreekuren van
Bijeen en partners zijn hier te vinden. Je vindt de activiteitenzoeker via www.komerbijheusden.nl. Heb je hulp nodig bij het zoeken? Neem dan op werkdagen (09.00 tot 17.00 uur) contact op met Heusden Helpt via (073) 511 8350.
Wil je meer weten over signalen die kunnen duiden op eenzaamheid of eenzame gevoelens, de activiteiten en het aanbod van Bijeen Heusden of inspirerende lokale voorbeelden? Kijk dan snel op www.komerbijheusden.nl. Hier vind je ook meer informatie over Heusden Helpt, een initiatief waarbij vrijwilligers klaar staan om te helpen, een praatje te maken of een luisterend oor te bieden.

Inwonerspanel
Afgelopen zomer bevroegen we het Heusdense inwonerpanel over de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Doel was een eerste beeld te krijgen bij de redenen voor stemgerechtigde inwoners om wel of niet te gaan stemmen.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 40-2022

Nu & Morgen week-39-2022 Nu & Morgen week 39-2022
Nu & Morgen week-38-2022 Nu & Morgen week 38-2022
Nu & Morgen week-37-2022 Nu & Morgen week 37-2022
Nu & Morgen week-36-2022 Nu & Morgen week 36-2022
Nu & Morgen week-35-2022 Nu & Morgen week 35-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen