Nu & Morgen week 43 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 43 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 43 aandacht voor afval naast container wat doen we ermee, raadsvergadering, riool verstopt, Vincentius boekenbeurs, riolering reinigen en inspecteren en veteranendag.

Afval naast container, wat doen we ermee
Regelmatig wordt er in onze gemeente afval geplaatst naast ondergrondse restafvalcontainers, glasbakken, textielcontainers of afvalbakjes. Voor veel inwoners een doorn in het oog, gezien de meldingen die wij hierover ontvangen.

Raadsvergadering
Wil jij weten hoe wij als gemeente zo verstandig mogelijk omgaan met jouw belastingcenten? Hoe wij verduurzamen of hoe we omgaan met de openbare ruimte of andere zaken die ook voor jouw toekomst van belang zijn. Op dinsdag 1 november is er weer een raadsvergadering Kom ook langs! De vergadering is op het gemeentehuis in Vlijmen en start om 19.30 uur. De hele agenda met alle onderwerpen en stukken vind je op via www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Je kunt de vergadering ook volgen via de livestream op www.heusden.nl

Riool verstopt
Is je riolering verstopt? Dat is zeker geen pretje. Maar helemaal niet als je dat ook nog eens veel geld gaat kosten. Als je een extern bedrijf inschakelt, vraag  vooraf- altijd wat de kosten zijn. Er zijn malafide bedrijven die belachelijke prijzen vragen om de verstopping te verhelpen.
Vooral de inzet van een ontstoppingsveer met een prijs per meter is een strategie waar je mee op kosten wordt gejaagd. Vaak betaal je per meter (10 tot 20 m) dat ze met de veer het riool in gaan en berekenen ze een hoge meterprijs.
Een gemiddelde verstopping kost normaal tussen de 100 en 200 euro! Of je de verstopping zelf moet laten oplossen, hangt af van de plek van de verstopping. Ligt de oorzaak op gemeentegrond? Dan lossen wij het op en betalen we de kosten. Als de verstopping op eigen grond is, dan moet je het zelf oplossen en betaal je ook zelf de kosten.
Neem bij een rioolverstopping altijd contact op met de gemeente via telefoonnummer (073) 513 17 89. Ook in het weekend (bel dan met het storingsnummer dat aangegeven wordt). Wanneer je de verstopping niet bij ons gemeld hebt, worden de kosten niet door ons vergoed, ook al staat op factuur vermeld dat de verstopping op gemeentegrond zou zijn. Dit is namelijk achteraf niet te controleren.

Vincentius Boekenbeurs
Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober organiseert de Vincentiusvereniging gemeente Heusden voor de 35e keer een boekenbeurs op het terrein van abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk. Door het verkoop van boeken, LP’s, CD’s en DVD’s haalt de vereniging geld op waarmee ze inwoners kunnen helpen die dat nodig hebben. Lees hier verder

Riolering reinigen en inspecteren
Elk jaar verzorgen we regulier onderhoud aan het rioolstelsel. Vorige week zijn we begonnen met het reinigen en inspecteren van de riolering in onze gemeente. De werkzaamheden duren ongeveer 6 weken.

Veteranendag
In onze gemeente wonen circa 280 veteranen. Mannen en vrouwen, jong en oud, die in opdracht van de Nederlandse regering op een missie in het buitenland zijn geweest. Als blijk van waardering en respect organiseren wij jaarlijks een lokale Veteranendag voor deze groep. Morgen, op donderdag 27 oktober om 14:30 uur, is er een openbare herdenkingsceremonie bij het monument op het Zuiderbolwerk in de vesting Heusden. Je bent van harte uitgenodigd om hier bij te zijn.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & morgen week 43-2022

Nu & Morgen week-42-2022 Nu & Morgen week 42-2022
Nu & Morgen week-41-2022 Nu & Morgen week 41-2022
Nu & Morgen week-40-2022 Nu & Morgen week 40-2022
Nu & Morgen week-39-2022 Nu & Morgen week 39-2022
Nu & Morgen week-38-2022 Nu & Morgen week 38-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen