Nu & Morgen week 49 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 49 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 49 aandacht voor zorgverzekering, samen fietsen samen genieten dat is Fietsmaatjes Heusden, maaiseizoen afgerond, afvalkalender 2023, beleven en ontmoeten, lichtjesavond, mogelijke locaties van zonnevelden of windturbines, bladkorven.

Zorgverzekering met een klein inkomen
De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Heb je een HeusdenPas, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis.

Samen fietsen, samen genieten dat is Fietsmaatjes Heusden
In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van Kees en Francien. Lees hier verder

Maaiseizoen is afgerond
Het maaiseizoen zit er weer op! We hebben dit jaar 1.4 miljoen m² berm, 340.000 m2 oever en 176.000 m² sloot gemaaid. Daar waar er risico’s zijn voor de verkeersveiligheid maaien we 2 keer per jaar. Samen met een ecoloog en de Natuur en Milieu Vereniging Heusden (NMVH) kijken we waar we de biodiversiteit kunnen verbeteren door het tijdstip van maaien of de frequentie aan te passen.

Afvalkalender
De Afvalkalender voor 2023 is beschikbaar! Via de app van de Afvalstoffendienst op je smartphone of tablet zie je makkelijk wanneer jij de container buiten moetzetten. Via de app krijg je ook handige berichtjes als er bijvoorbeeld een ophaaldag wijzigt. Dus download deze handige app via de App Store, Google Play store of Windowsstore.
Downloaden
Ook kun je de afvalkalender zelf downloaden via www.afvalstoffendienst.nl. Lukt dit niet, dan kun je de kalender telefonisch opvragen. Papieren kalender in je brievenbus Er is dit jaar ook weer een mogelijkheid om via een button op de website een papieren kalender aan te vragen. Hiervoor geef je straat,huisnummer en postcode in en kies je in de kalender voor ‘papierenkalender aanvragen’. Deze wordt dan automatisch binnen 7 werkdagennaar je toegestuurd

Beleven en ontmoeten
Cultuur en kunst is van alle inwoners en beleven we met alle inwoners. Cultuur en kunst zorgen voor ontmoeting, dragen bij aan sociale verbinding en aan educatie. We werken aan een dynamisch kunst- en cultuurbeleid en vinden de mening van onze inwoners hierbij erg belangrijk. Daarom nodigen we iedereen uit mee te denken over ons cultuurbeleid! Lees hier verder

Lichtjesavond
Aanstaande zondag 11 december van 18:00 tot 19:30 uur organiseren we weer de ‘Lichtjesavond’. Een avond die in het teken staat van het herdenken van overleden dierbaren. Begraafplaats Duynhaeghe, Akkerlaan 2 in Drunen, is zondagavond sfeervol verlicht met honderden kaarsen. Er is een koor dat zorgt voor een muzikaal intermezzo, er wordt een gedicht voorgedragen en je kunt een steen beschilderen als mooie herinnering aan jouw dierbare(n) Lees hier verder

Mogelijke locaties van zonnevelden of windturbines
Grenst jouw woonomgeving of locatie van je onderneming aan onze buurgemeente Waalwijk? Oftewel: woon je in Doeveren, Elshout, Heesbeen of in Drunen-west? Dan is het nieuws van de gemeente Waalwijk over zonnevelden en windturbines relevant voor jou. Tijdens meerdere themabijeenkomsten ging de gemeente Waalwijk in gesprek met omwonenden De resultaten zijn in een concept onderzoeksrapport (concept-milieueffectrapportage) gebundeld.
Je kunt reageren op de onderzoeksresultaten door een zienswijze in te dienen per e-mail of via de post. Dit kan tussen 30 november 2022 en 2 januari 2023. Meer informatie lees je op www.waalwijk.nl/duurzame-energie.

Bladkorven
De meeste bladeren zijn van de bomen. In de week van 12 december (week 50) worden de bladkorven weer weggehaald en in opslag geplaatst tot volgend jaar herfst

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie NU & Morgen week 49-2022

Nu & Morgen week-48-2022 Nu & Morgen week 48-2022
Nu & Morgen week-47-2022 Nu & Morgen week 47-2022
Nu & Morgen week-46-2022 Nu & Morgen week 46-2022
Nu & Morgen week-45-2022 Nu & Morgen week 45-2022
Nu & Morgen week-44-2022 Nu & Morgen week 44-2022

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4250 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen