Nu & Morgen week 36 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 36 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 36 aandacht voor weer naar school of werk, wijkbezoek Oudheusden, inwonerspanel, bezoek kunst en monumenten Heusden, mono rijden, aankondiging openbare vergaderingen, de hele wijk vliedberg aardgasvrij en buitenbeter in Heusden.

Weer naar school en werk?
We gaan weer aan de slag. Of je nu werkt of studeert. Vaak nemen mensen hun lunch nog mee in plastic boterhamzakjes of aluminiumfolie. De reden waarom er geen lunchbox gebruikt wordt komt o.a. door de ruimte die het inneemt in de tas, geen leeg bakje mee terug moeten nemen of omdat het simpelweg een gewoonte is om het in een boterhamzakje of andere eenmalige verpakking te doen.
Wist je dat?
Het gebruiken van een lunchbox heeft veel meer voordelen dan je zou verwachten. Zo heb je geen last meer van geplet brood, blijven verse producten (zoals tomaatjes en komkommer) langer goed en voorkom je zwerfafval. Kijk voor nog meer informatie en tips op www.supportervanschoon.nl

Wijk bezoek Oudheusden
Het college en de gemeenteraad willen nog meer de verbinding zoeken met jou als inwoner. Daarom zijn we met wijkbezoeken gestart. Op vrijdag 8 september zijn we te gast in Oudheusden. Samen met Buurt Bestuurt Oudheusden staat er een mooi programma klaar langs verschillende plekken die de wijk uniek maakt. Dat doen ze aan de hand van de thema’s Jeugd – Wonen – Bewegen & Ontmoeten. Daarbij is er volop ruimte voor Buurt Bestuurt om met het college en de raad in gesprek te gaan over wat er in hun wijk speelt en de inwoners direct raakt; nu en met een blik op de toekomst. Zo versterken we de onderlinge relaties en vergroten de kennis over onze wijken. De komende jaren worden alle wijken bezocht.
Nieuwkuijk had op 12 mei als eerste de eer. Op 30 juni waren we te gast in Haarsteeg. Na Oudheusden staan de Vliedberg en Heusden Vesting op de planning.
Buurt Bestuurt Oudheusden
Wil je weten wat er tijdens het bezoek aan bod komt? Of wil jij samen met Buurt Bestuurt Oudheusden jouw schouders zetten onder zaken die jij voor Oudheusden belangrijk vindt? Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de Facebookpagina van Buurt Bestuurt Oudheusden.

Inwonerspanel
Woon je in Heusden en ben je 16 jaar of ouder en wil jij jouw mening geven over zaken die in onze gemeente spelen? Meld je dan aan voor ons inwonerspanel
via www.panelinwoners.nl/heusden. Je hebt hiervoor een geldig emailadres nodig. Je krijgt 2 tot 4 keer per jaar een vragenlijst die je vrijblijvend en op elke tijdstip online kunt invullen. Achteraf ontvang je per email de resultaten van het onderzoek.

Bezoek kunst en monumenten Heusden
Zaterdag 9 september en zondag 10 september, tussen 11:00 – 17:00 uur, openen ongeveer 20 kunstenaars de deuren van hun ateliers en studio’s voor het grote publiek tijdens Open monumentendag. Twee dagen lang bruist de cultuur in Heusden; exposities, ateliers, monumenten, muziek en dans.
Kijk voor alle deelnemende kunstenaars en het programma op www.kunstvesting.nl

MONO rijden
De hele dag zijn we bereikbaar. Dat is leuk en praktisch, maar ook afleidend. En dat kan gevaarlijk zijn. Want tijdens het rijden of fietsen heb je genoeg aan je hoofd. Iedere keer dat je op je telefoon kijkt, kun je even niet op de weg letten. Gemiddeld is dit 3 seconden per keer. De afstand die je in die tussentijd aflegt,
met bijvoorbeeld de auto, loopt al snel op naar een half voetbalveld! Per jaar leidt afleiding in het verkeer in Nederland tot ruim 100 doden en een veelvoud aan gewonden.
Zorg daarom dat mensen weten dat je onderweg bent. Zet je mobiel bijvoorbeeld op stil, ‘Niet storen’ of ‘Focus’. En stuur geen berichten naar iemand die deelneemt aan het verkeer. Rij MONO en kom veilig thuis. Wil je tips over hoe jij je aandacht op de weg kunt houden? Kijk op www.komveiligthuis.nl/mono

Aankondiging openbare vergaderingen
Op dinsdag 12, woensdag 13 en donderdag 14 september 2023 vergaderen de raadsleden van Heusden. De vergaderingen zijn te volgen via de livestream op www.heusden.nl en starten om 19.30 uur. De agenda’s en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via www.heusden.nl onder ‘organisatie en bestuur’ / ‘vergaderingen’. Voor het spreekrecht verwijzen wij je naar de agenda’s op de website.

De hele wijk Vliedberg aardgas vrij
Voor die wens hebben Warm Vliedberg (de warmtecoöperatie in oprichting, ontstaan vanuit het G1000 Burgerberaad), gemeente Heusden, wooncorporatie Woonveste en warmtepartner Kelvin B.V. de handen ineengeslagen. Samen gaan zij onderzoeken wat de beste manier is om dit voor elkaar te krijgen. Er worden meerdere oplossingen bekeken, waaronder een lokaal warmtenet, dat haalbaar, betaalbaar en betrouwbaar is voor zo’n 2000 woningen, kleine industrie en bedrijven in de wijk Vliedberg. Lees hier verder

Buitenbeter in Heusden
BuitenBeter is een app waarmee je makkelijk en snel een probleem in de openbare ruimte, zoals een defecte lichtmast of afvaldumpingen meldt bij de gemeente. In vier eenvoudige stappen maak je meteen een melding. Constateer je een probleem? Bijvoorbeeld in jouw straat. Dan maak je hiervan een foto. Op basis van GPS wordt de exacte locatie automatisch bepaald. Vervolgens omschrijf je het probleem en verzend je jouw melding.
Volg jouw melding!
De gemeente ontvangt jouw melding en zorgt ervoor dat deze opgelost wordt. In de app kun je zelf de status van de melding volgen. Bij een groen bolletje is de melding opgelost en kun je een terugkoppeling ontvangen van de gemeente. De BuitenBeter-app download je via de appstore, Google Play store of de Windows Phone Marketplace

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 36-2023

Nu & Morgen week 35-2023 Nu & Morgen week 35-2023
Nu & Morgen week 34-2023 Nu & morgen week 34-2023
Nu & Morgen week 33-2023 Nu & Morgen week 33-2023
Nu & Morgen week 32-2023 Nu & Morgen week 32-2023
Nu & Morgen week 31-2023 Nu & Morgen week 31-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen