Nu & Morgen week 47 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 47 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 47 aandacht voor wijziging afvalinzameling, overlast vuurwerk, aankondiging openbare informatievergaderingen, leven ze nog lang en gelukkig, BOA als zondebok en omgevingswet

Wijziging afvalinzameling
Vanaf 5 februari 2024 verandert de inzameling van het oud papier en PMD (plastic- en metalen verpakkingen en drankkartons). Ook de inzamelroutes van PMD, oud papier en GFT wijzigen. In december zijn de nieuwe inzamelroutes bekend en zijn ze te zien in de afvalkalender en afvalstoffendienst app.

Overlast vuurwerk
Nu het weer sneller donker is horen we weer vaker harde knallen, vaak illegaal vuurwerk. Deze overlast is uiteraard vervelend voor mens en dier! Maar kinderen, en soms ouders, beseffen niet dat het ook levensgevaarlijk is om illegaal vuurwerk af te steken en te bewaren in huis. Onlangs vond de politie in woningen in Waalwijk en Waspik illegaal vuurwerk in huis. Onder het bed van een 14-jarige lag een zelf geknutselde bom! Wat als dit zware knalvuurwerk per ongeluk explodeert!? Ook is dit vuurwerk vaak niet gekeurd en dus kun je het niet veilig afsteken. Een ongeluk zit in een klein hoekje.

Aankondiging openbare vergaderingen
Op dinsdag 28, woensdag 29 en donderdag 30 november 2023 vergaderen de raadsleden van Heusden. De vergaderingen zijn te volgen via de livestream op www.heusden.nl en starten om 19.30 uur.

Leven ze nog lang en gelukkig
Sprookjes die eindigen met: …en ze leefden nog lang en gelukkig, die kennen we allemaal wel. Maar heb jij hetzelfde eindpunt voor ogen als je gezin? Helaas raken veel partners en gezinnen elkaar tijdens deze reis kwijt. Deze week is het de ‘Week tegen Kindermishandeling’ en staan we stil bij de gedachte dat iedereen in Heusden, groot of klein, zich thuis fijn en veilig voelt.

BOA als zondebok
De maatschappij is aan het veranderen. Scheldpartijen, bedreigingen en zelfs fysiek geweld: agressie tegen hulp- en dienstverleners komt helaas vaak voor in Nederland. Ook tegen de boa’s in onze eigen gemeente. Deze maand schrijft Peter, coördinator van onze boa’s, hier meer over in zijn blog.
Eind 2022 schreef Peter een blog over verkeerde beeldvorming van boa’s en deelde een vervelende ervaring tijdens zijn dienst. Helaas is het onderwerp agressiviteit nog steeds een onderdeel van zijn werk. Lees de hele blog van Peter op www.heusden.nl/nietwegkijken

Omgevingswet
Vanaf 1 januari 2024 is er één wet die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen en werken: de Omgevingswet. Ze maakt de regels makkelijker voor alles wat je buiten ziet, hoort en ruikt. Zoals voor wonen, wegen, milieu, bodem, water, monumenten, natuur en geluid. Elke maand vertellen we je iets meer over deze nieuwe wet. Deze keer gaat het over de kwaliteitsborging.
Met ingang van de nieuwe wet gaat de toetsing van de bouwtechnische eisen van een bouwwerk van de gemeente over naar een onafhankelijke partij, de zogenaamde kwaliteitsborger. Dit geldt niet direct voor alle bouwwerken en dit zal in fases gaan.

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 47-2023

Nu & Morgen week 46-2023 Nu & Morgen week 46-2023
Nu & Morgen week 45-2023 Nu & Morgen week 45-2023
Nu & Morgen week 44-2023 Nu & Morgen week 44-2023
Nu & Morgen week 43-2023 Nu & Morgen week 43-2023
Nu & Morgen week 42-2023 Nu & Morgen week 42-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 4750 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen