Nu & Morgen week 01 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 01 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 01 aandacht voor begroting 2024, wijziging afval, omgevingswet, opruimen vuurwerkafval, werken bij gemeente Heusden en administratiekosten Milieustraat.

Begroting 2024
Wil jij weten hoe wij als gemeente zo verstandig mogelijk omgaan met jouw belastingcenten? Hoe wij werken aan woonruimte, aan duurzaamheid of hoe we omgaan met de openbare ruimte? Dat en andere zaken die ook voor jouw toekomst van belang zijn, lees je in de begroting 2024. De gemeenteraad heeft die op 9 november 2023 vastgesteld. De hele begroting staat op heusden.begroting-2024.nl.

Wijziging afval
Vanaf 5 februari 2024 verandert de inzameling van het oud papier en PMD (plastic en metalen verpakkingen en drankkartons). Ook de inzamelroutes van PMD, oud papier en GFT wijzigen.

Omgevingswet
Vanaf 1 januari 2024 is er één wet die alles regelt voor de ruimte waarin we wonen en werken: de Omgevingswet. Ze maakt de regels makkelijker voor alles wat je buiten ziet, hoort en ruikt. Zoals voor wonen, wegen, milieu, bodem, water, monumenten, natuur en geluid. Een nieuwe wet betekent nieuwe procedures, stappen en een nieuw systeem. Achter de schermen is daarom het afgelopen jaar hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de invoering van deze wet. We doen ons best om de overgang voor alle inwoners en ondernemers met bouwplannen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Mocht het iets langer duren dan je gewend bent van ons, dan hopen wij op je begrip.
Alle informatie over de nieuwe Omgevingswet vind je op de pagina: www.heelheusdenbouwtmee.nl Heb je vragen, bel ons! We zijn bereikbaar op (073) 513 17 89.

Opruimen vuurwerkafval
Samen houden we onze buurt schoon! Ruim jouw vuurwerkafval dus ook op! Vuurwerkafval hoort bij het restafval. Het is belangrijk dat je het vuurwerk nat maakt voordat je het weggooit. Je kunt de vuurwerkresten ook vanaf dinsdag 2 januari gratis inleveren op de milieustraat aan de Duinweg 37 in Drunen. Ook vuurkorven of stooktonnen moeten opgeruimd worden. De milieustraat is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 15.00 uur

Werken bij gemeente Heusden
In de gemeente Heusden werk je in een warme en informele organisatie. Je krijgt volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen! Wil jij werken in een organisatie waar je:
• Flexibel kunt werken;
• Keuzebudget krijgt om in te zetten voor extra inkomen, verlof, sport, fiets of opleiding;
• Goede thuiswerkfaciliteiten krijgt;
• Aantrekkelijke pensioenregeling;
• En nog veel meer…
Sluit je dan aan bij team Heusden! We zoeken nog collega’s voor de volgende vacatures:
• Medewerker gemeentelijk vastgoed > (36 uur)
• Bestuurs- en directiesecretaresse > (32 uur)
• Systeembeheerder (senior) > (36 uur)
• Financieel consulent / Applicatiebeheerder > (36 uur)
• Specialist Burgerzaken > (32 uur)
Wil jij meer weten over deze vacatures? Kijk dan eens op www.werkeninnoordoostbrabant.nl. Via de site kun je ook meteen solliciteren.

Administratiekosten milieustraat
Voor het inleveren van grofvuil kunnen inwoners van de gemeente Heusden (uitsluitend particulieren) bij de milieustraat terecht. Voor toegang tot de milieustraat heb je je afvalpas nodig en kun je alleen met PIN betalen. Kun je niet pinnen dan brengen wij per 1 januari 2024, bovenop de gemaakte kosten op de milieustraat, € 10,– administratiekosten in rekening. Dit is voor het opmaken van een automatische incasso of voor het verzenden van een factuur

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 01-2024

Nu & Morgen week 51-2023 Nu & Morgen week 51-2023
Nu & Morgen week 50-2023 Nu & Morgen week 50-2023
Nu & Morgen week 49-2023 Nu & Morgen week 49-2023
Nu & Morgen week 48-2023 Nu & Morgen week 48-2023
Nu & Morgen week 47-2023 Nu & Morgen week 47-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen