Nu & Morgen week 02 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 02 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 02 aandacht voor ga jij mee op supermarktsafari, afvalinzameling, kerstbomeninzameling, blauwe zone Vlijmen, kunststof speelgoed is geen PMD afval, HeusdenPas en grote opruiming?

Ga jij mee op supermarktsafari
Op de supermarktsafari kom je te weten waar verleidingen op de loer liggen en waar je zelfs misleid wordt in de supermarkt om ongezonde producten te kopen. Meer informatie over de safari en het aanmelden lees je op www.

Afvalinzameling
Er verandert nu nog niets aan de afvalinzameling. Het oud papier moet je nog steeds gebundeld of in dozen aan straat zetten, net als nu. Ook de inzameldag en het tijdstip veranderen niet. Het oud papier wordt nog steeds ’s avonds en in het weekend ingezameld. Het enige verschil is dat het oud papier niet meer wordt ingezameld door verenigingen maar door medewerkers van de Afvalstoffendienst. Kijk voor de juiste inzameldagen op heusden.afvalstoffendienstkalender.nl

Kerstbomeninzameling
Donderdag 4 januari hebben onze collega’s van de buitendienst op verschillende locaties in de gemeente Heusden de kerstbomen in ontvangst genomen. In totaal zijn er maar liefst 1785 kerstbomen ingeleverd. Dank je wel aan alle kanjers die hebben meegeholpen.

Blauwe zone Vlijmen
De tijden van de blauwe zone in het centrum van Vlijmen zijn veranderd. Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot en met 18.00 uur moet je een parkeerschijf gebruiken. Je mag maximaal 2 uur achter elkaar parkeren op de parkeervakken binnen de blauwe zone van het centrum van Vlijmen. Met ondernemers en hun personeel is besproken dat zij hun auto op de parkeerterreinen van de Oliemaat en het Van Greunsvenpark parkeren.

Kunststof speelgoed is geen PMD afval
Wist je dat kunststof speelgoed of tuinmeubelen, landbouwfolie en piepschuim niet bij het PMD mogen? Alleen plastic verpakkingsmateriaal, zoals shampooflessen en boterkuipjes, drankenkartons van bijvoorbeeld melk of sap en metaal verpakkingsmateriaal zoals blikjes van frisdrank, soep of groenteblikken mogen bij het PMD.

HeusdenPas
Heb jij een HeusdenPas en heb je nog budget openstaan op je pas van 2023? Je kunt nog een declaratie indienen tot en met 31 januari 2024! De HeusdenPas is voor inwoners uit de gemeente Heusden die het niet zo breed hebben. Met een HeusdenPas heb je per kalenderjaar een budget van 150 euro beschikbaar.
Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een internetabonnement, contributie voor een sportvereniging of een museumjaarkaart. Op de website www.heusden.nl/heusdenpas lees je hoe je een declaratie kunt indienen en vind je meer informatie over de HeusdenPas.

Grote opruiming
Is jouw goede voornemen om eens flink op te ruimen? Bijvoorbeeld de zolder, schuur of kledingkast? Iets dat jij niet meer kunt gebruiken of dat je niet meer mooi vindt, kan iemand anders misschien wél nog gebruiken. Verkoop of doneer jouw oude bruikbare spullen en/of kleding dus. Doneren kan bijvoorbeeld bij de kringloop. Door het verkopen of doneren van jouw gebruikte spullen, lever je een belangrijke bijdrage aan een beter milieu en het recyclen van grondstoffen

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 02-2024

Nu & Morgen week 01-2024 Nu & Morgen week 01-2024
Nu & Morgen week 51-2023 Nu & Morgen week 51-2023
Nu & Morgen week 50-2023 Nu & Morgen week 50-2023
Nu & Morgen week 49-2023 Nu & Morgen week 49-2023
Nu & Morgen week 48-2023 Nu & Morgen week 48-2023

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5000 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen