Nu & Morgen week 12 van de gemeente Heusden

Foto: WGF

De gemeentelijke informatiepagina Nu & Morgen verschijnt wekelijks en bevat alle bekendmakingen en verplichte publicaties van de gemeente Heusden. Onderstaande treft u Nu & Morgen van week 12 aan en het archief aan van de laatste vijf weken.

In Nu & Morgen van week 12 aandacht voor subsidie voor verwijderen houtkachels en haarden, BOA Sander, doneer je fiets voor Oekraïne, boomfeestdag, controle huisvesting arbeidsmigranten, kunst en cultuur in onze gemeente, escaperoom ervaring om schulden taboe jongeren te doorbreken en Ondernemersdag Langstraat.

Subsidie voor verwijderen houtkachels en haarden
Een houthaard of houtkachel in huis is voor velen gezellig en sinds de hoge energieprijzen aantrekkelijk voor de portemonnee om te gebruiken. Alleen de rook brengt ook schadelijke stoffen in de lucht wat niet gezond is. Vooral mensen met problemen aan hun luchtwegen hebben er extra last van. We willen dan ook de uitstoot door houtstook beperken.

BOA Sander
Deze maand schrijft boa Sander een blog. Je kent hem als gebiedsboa voor Drunen en Elshout. Ook hij veranderde, net als zijn collega Tom, dit jaar van specialisatie: kamergewijze verhuur. Wil je de hele blog lezen? Kijk dan op www.nietwegkijken.nl

Doneer je fiets voor Oekraïne
Heb jij een (tweedehands) dames-, heren- of kinderfiets staan die je kunt missen? Doneer deze dan aan een Oekraïense vluchteling! We ontvangen graag fietsen die in goede staat zijn. Een lekke band of ander klein mankement kunnen we repareren.
Op vrijdag 29 maart tussen 15.00 en 19.00 uur kun je jouw fiets afgeven aan de Rooseveltstraat 32 in Drunen (oude bibliotheek). Kun je niet, maar wil je wel jouw fiets doneren? Geef deze dan af, binnen kantoortijden, bij de gemeentewerf of het gemeentehuis in Drunen.

Boomfeestdag
Jeugdburgemeesters Huub en Kate mochten vorige week tijdens de Boomfeestdag maar liefst 500 bomen en struiken planten aan de Spoorlaan in Drunen. Dat deden ze niet alleen! Samen met wethouder Jeroen van den Bosch en 22 leerlingen van de Lambertusschool uit Haarsteeg staken ze de handen uit de mouwen. Lees hier verder

Controle huisvesting arbeidsmigranten
Op woensdag 6 maart vond er een controle plaats op een aantal adressen in de gemeente Heusden. Samen met de politie en medewerkers van het BIM constateerde de gemeente overtredingen. Lees hier verder

Kunst en cultuur in gemeente Heusden
Hoe ervaar jij kunst en cultuur in onze gemeente? Wat zijn jouw behoeften hierin? Daar zijn wij benieuwd naar!

Escaperoom ervaring om schulden taboe jongeren te doorbreken
Langstraatgemeenten werken samen aan lessen over schuldenproblematiek. Lees hier verder

Ondernemersdag De Langstraat
Op woensdag 27 maart 2024 is de jaarlijkse ondernemersdag van RBT De Langstraat voor toeristisch- recreatieve- en horecaondernemers

Bekendmakingen en Commissie Bezwaarschriften zie Nu & Morgen week 12-2024

Nu & Morgen week 11-2024 Nu & Morgen week 11-2024
Nu & Morgen week 10-2024 Nu & Morgen week 10-2024
Nu & Morgen week 09-2024 Nu & Morgen week 09-2024
Nu & Morgen week 08-2024 Nu & Morgen week 08-2024
Nu & Morgen week 07-2024 Nu & Morgen week 07-2024

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Kijk hier voor agenda
< Volg HeusdenNieuws ook via 
Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 5200 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een 
mail

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen