RKC WAALWIJK keert met punt terug uit De Koel

RKC WAALWIJK heeft met 0-0 gelijkgespeeld in De Koel tegen VVV-Venlo. De brilstand na 90 minuten was het logische gevolg van een wedstrijd waarin kansen schaars waren. Waar de Venlonaren in de eerste helft van het duel het veldoverwicht hadden, was dit in de tweede helft andersom. De Waalwijkers, die zich meer en meer thuis gaan voelen in het nieuwe 1-4-4-2 systeem, speelden vooral in de tweede helft een prima wedstrijd waardoor het volkomen terecht met een punt huiswaarts keerde. Door het gelijkspel houden de Geelblauwen voor het tweede achtereenvolgende duel de nul.

Weinig kansen
In de eerste helft, waarin RKC WAALWIJK met dezelfde basiself begon als vorige week tegen Telstar, waren de kansen nihil. VVV-Venlo had weliswaar een veldoverwicht, maar dit resulteerde niet echt in kansen voor de thuisspelende ploeg. Een schot voorlangs van Alvin Fortes, waar een verdedigende fout van VVV aan vooraf ging, zorgde voor het gevaar aan Waalwijkse zijde. Voor het doel van Van Dijk werd het zo nu en dan enigszins gevaarlijk. Via enkele harde lage voorzetten vanaf de zijkant kwam er wat druk op het Waalwijkse doel. De Venlonaren vonden echter meerdere malen de goed keepende RKC-goalie op hun weg. Een scrimage voor het Waalwijkse doel was het meest hachelijke moment van de eerste helft, doelman Van Dijk reageerde echter adequaat en voorkwam een Venlose treffer.
Verzorgd positiespel
Het veldspel van de Waalwijkers begint meer en meer vorm te krijgen. Vooral in de tweede helft speelde de ploeg vanuit een gedegen organisatie en met goed en verzorgd positiespel. Vanuit deze organisatie namen de Geelblauwen meer en meer het initiatief in de tweede helft. In de 54e minuut kreeg Alvin Fortes een goede mogelijkheid om de score te openen. De jonge aanvaller kreeg de bal op 20 meter van de goal aangespeeld van Nick Coster en had de gelegenheid om verder door te lopen naar het Venlose goal. Fortes haalde de trekker echter te vroeg over waardoor doelman Maenpää de bal betrekkelijk eenvoudig kon pareren. De Venlonaren werden nog éénmaal gevaarlijk via een vrije trap van Melvin Platje. De aanvalsleider pegelde de vrije trap van 30 meter laag in de onderhoek maar vond wederom Van Dijk op zijn pad.
Simon van Zeelst
De grootste kans van de wedstrijd en om de volle drie punten mee naar het Mandemakers Stadion terug te nemen kwam echter op naam van Simon van Zeelst, de middenvelder die wederom een puike partij speelde en middels vele belangrijke intercepties voorop in de strijd ging. Van Zeelst kreeg de bal enigszins gelukkig mee in het zestien meter gebied en kwam oog in oog te staan met Maenpää. In plaats van een geplaatste bal schoot de nummer vijftien van de Waalwijkers hard en rechtdoor op het doel en tegen de doelman aan. Enkele minuten later blies scheidsrechter Van den Kerkhof voor de laatste maal op zijn fluit, waardoor beide teams met een verdiend punt de wedstrijd afsloten.