Badmintonclub Drunen boekt belangrijke zege op BC Gilze

Met een 5 – 3 overwinning op BC Gilze heeft BC Drunen haar 2e overwinning dit seizoen te pakken. Makkelijk was het niet, maar door een grote wilskracht konden onze badmintonners afgelopen zondag 5 punten mee naar Drunen nemen. Door deze overwinning deed  BC Drunen goede zaken in de strijd om lijfsbehoud in de 4e divisie. 

BC Drunen begon sterk aan de wedstrijd. De Heren Dubbel werd in twee sets gewonnen, waarna in de Dames Dubbel uiteindelijk 3 sets nodig waren om de winst te pakken. Marian Jansen en Kim van Loon (beiden van BC Drunen) verloren hun eerste set. In de tweede en derde set gooiden onze dames het over een andere boeg en gaven zij  BC Gilze het nakijken.
Na de heren en dames dubbel volgden 4 spannende enkelpartijen. Bart Eskens en Kim van Loon wonnen beiden hun partijen.  Helaas gold dat niet voor Mark Broekmans en Marian Jansen, die enigszins gehandicapt aan hun partijen begonnen. Marian Jansen had duidelijk last van een stevige verkoudheid en kon haar normale niveau niet bereiken. Met 21 -11 en 21 – 14 moest zij de winst aan haar tegenstandster over laten. Mark Broekmans had duidelijk last van een blessure aan zijn hand, waardoor ook hij niet voluit kon gaan. Met 21 – 11 en 21 – 12 ging de winst naar BC Gilze.
Met een zwaar bevochten 4 – 2 voorsprong kon met enig vertrouwen aan de mixpartijen begonnen worden. Marian Jansen en Bart Eskens wonnen hun partij duidelijk in 2 sets. Voor Kim van Loon en Mark Broekmans moest eenn derde set de beslissing brengen.  Dat deze met 21 – 14 in het voordeel van BC Gilze uitviel, was niet meer van groot belang voor de einduitslag. Een verdiende 5 – 3 overwinning voor BC Drunen. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen