RKC WAALWIJK delft in extremis het onderspit op het Kasteel

RKC WAALWIJK heeft in blessuretijd een zeker lijkend punt verloren. Nadat de Waalwijkers in de eerste helft nog wel op een 0-1 voorsprong kwamen via Ingo van Weert, waren het uiteindelijk toch de kasteelheren die aan het langste eind trokken. Paul Gladon was verantwoordelijk de gevierde man aan Rotterdamse zijde, hij nam beide treffers voor zijn rekening.

De eerste helft van het duel op het kasteel was er een om snel te vergeten. Beide ploegen speelden erg slordig in balbezit waardoor het duel erg onrustig begon. De Geelblauwen, waar verdediger Collin Seedorf zijn debuut maakten in de basis, wisten het eerste half uur geen gevaar te stichten voor het doel van doelman Roy Kortsmit. Sparta was nog het meest dicht bij een treffer via Thomas Verhaar, maar de aanvaller schoot de bal hard op de paal. Na 33 minuten kwamen de Waalwijkers op een 0-1 voorsprong via Ingo van Weert. De verdediger liep goed door nadat hij zelf een combinatie op het middenveld had opgezet, waardoor hij een voorzet van Arsenio Valpoort zelf binnen kon glijden. Enkele minuten later kreeg Peter Jungschlager een goede mogelijkheid op de 0-2, zijn schot ging echter voorlangs.
In de tweede helft van het duel drukten de kasteelheren meer nadrukkelijk op het doel van Arjan van Dijk, maar de Waalwijkers hielden betrekkelijk eenvoudig stand. In de 70e minuut kwamen de Spartanen echter toch langszij. Doelman van Dijk pareerde een inzet van Johan Voskamp uitstekend, maar in de rebound beging hij een overtreding op dezelfde Voskamp waardoor de bal terecht op de stip werd gelegd. Paul Gladon verzilverde het buitenkansje. In de laatste twintig minuten was het vooral Sparta dat de toon zette. Een voorzet Nick Coster belandde nog wel op de lat, maar het was voornamelijk aan goed keeperswerk van doelman van Dijk te danken dat de Spartanen niet eerder op voorsprong kwam. In de extra tijd brak het Waalwijkse verzet uiteindelijk nog, Gladon kopte een voorzet tegen de touwen.