RKDVC wil stijgende prestatiecurve voortzetten

Foto: Heusden Nieuws

Na de overwinning op Haarsteeg heeft derdeklasser RKDVC de aansluiting gekregen met de brede middenmoot. Komende zondag wacht het lastige RKJVV.

“Afgelopen zondag hebben we drie belangrijke punten gepakt, daardoor bleven we niet onderin hangen”, weet trainer John Meijs. “Ons toegenomen vertrouwen moet zorgen voor een verder stijgende prestatiecurve. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken tegen RKJVV, een ploeg met veel individuele kwaliteiten.”

In de derby tegen RKDVC moest Haarsteeg alweer een nederlaag slikken – de vierde al van deze competitie. Het wordt tijd dat de bakens worden verzet. Om daar komende zondag een begin mee te maken, wordt wellicht heel lastig: Real Lunet heeft al vier keer gewonnen.“Real Lunet heeft veel individuele kwaliteiten”, weet trainer Norbert Rebsch. “In de zorgelijke positie waarin we verkeren zullen we als team keihard moeten werken om een resultaat te boeken. Toch is er vertrouwen. Een team dat alles voor elkaar overheeft toch vaker met de winst gaat lopen dan een ploeg dat het moet hebben van individueel sterke spelers.”

Vlijmense Boys gaat naar Tilburg toe, voetbalt tegen LONGA. Het is de nummer twee in de derde klasse C. Toch ziet trainer Jean Falkenburg wel degelijk kansen. “Ik ben nagegaan tegen wie LONGA heeft gespeeld. En dat blijken bijna allemaal ploegen te zijn die onderin hangen. Ik denk dat er toch wel wat te halen valt.”

Vierdeklasser SC Elshout gaat naar Den Hout toe om Irene’58 te bestrijden. “Als we winnen, blijven we in ieder geval in de slipstream van de top-3. Dat is al een mooie motivatie om eruit te halen wat erin zit”, vindt leider Ronald van Noije.

HHC’09 heeft pas vier punten en moet dus achterom kijken. Dat is niet prettig. “We hebben te weinig gekregen, want ons veldspel is best aardig”, aldus trainer Eugène van der Heijden. “Dat omzetten in doelpunten en dus punten, daar schort het nog aan. Desnoods winnen we thuis op een lelijke manier van Blauw Wit’81, dat boeit me niet. Als we maar uit die onderste regionen wegkomen.”

Nieuwkuijk is zondagmiddag vrij.

In de vijfde klasse C gaat FC Drunen op bezoek bij Dussense Boys. “Dat wordt een lastig verhaal”, verwacht trainer Suat Tasci. “De Boys hebben een goed voetballende ploeg. Als we daar een puntje pakken, doen we het goed.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen