NDZW 1 pakt eerste punten van 2019!

Na een aantal weken rust en een welverdiende vakantie was het voor de dames uit Vlijmen weer tijd om de competitie verder op te pakken. NDZW draait mee in de bovenste regionen en wil deze lijn doorzetten in 2019.

Zondag 13 januari stond Flash 1 op het programma, de nummer 7 uit de poule. De dames uit Den Dungen zijn geen onbekende partij voor NDZW. Uit de vorige 5 duels wist NDZW er 5 te winnen, echter nooit met grote getalen. Als je deze pot wil winnen moet je vanaf minuut 1 scherp zijn en je niet laten lijden door de emoties in het spel. Het verleden leert ons dat NDZW – Flash er altijd fysiek en fanatiek aan toe, de twee teams zijn erg aan elkaar gewaagd. Vandaag had NDZW 1 wat extra aanmoedig op bank zitten, Lize Geurts uit de E1 was vandaag pupil van de week.

De wedstrijd begon, 11:45 floot Nicole van den Broek de wedstrijd in. Al snel kwam Flash 1 op een voorsprong via een strafworp, niet veel later wist NDZW 1 via Joyce ook de score te openen en stond het 1-1. Het scoren verliep in de eerste helft van beide kanten niet heel soepel, dit resulteerde in een 4-4 ruststand. Beide teams hadden voldoende kansen maar wisten deze niet af te ronden.

NDZW kwam fel de kleedkamer uit en herpakte zich. Vrijwel direct naar rust besloot Kocher Majid om twee wissels toe te passen. Dit pakte goed uit en via Jolijn kwam NDZW op een kleine voorsprong van 2 punten. NDZW wist deze voorsprong niet verder op te rekken dan 2 punten, zo kon Flash blijven inhaken. NDZW opende steeds de score maar vrijwel direct kon Flash steeds aansluiten. Het scoren verliep in de tweede helft voor zowel de dames uit Vlijmen als de dames uit Den Dungen wat vlotter. Even voor einde wedstrijd leken de gemoederen nog hoog op te lopen, toen NDZW met 3 minuten op de klok 11-10 voor stond. Niet alleen binnen de lijnen, ook buiten de lijnen was iedereen gebrand op de winst. Met nog 3 minuten op de klok deed coach Kocher Majid beroep op zijn ‘time-out’. ‘Laat je niet gek maken, houd je hoofd koel en speel deze pot uit!’. 3 minuten op de klok, dit was een kwestie van uitspelen en balbezit houden. Niets was minder waar, maar gezien het verloop van deze wedstrijd zouden ook zeker deze laatste 3 minuten NDZW niet makkelijk gemaakt worden, met nog 1,5 minuut op de klok kreeg Flash zelfs een strafworp en een vrije kans op de gelijkmaker. Was de kans op winst verkeken?

11-11 op het scorebord. Een reservebank vol nagelbijtende speelsters, schreeuwend publiek en nog 1 minuut op de klok. Even leek het erop dat NDZW balbezit verloor maar in de laatste 30 seconden wist NDZW de bal toch weer te bemachtigen. Iedereen was door het dolle heen, er was nog tijd voor 1 schot.. 1 schot die het verschil naar 12-11 kon trekken. Manouk schoot, op de bank klonken de woorden: ‘dit wordt hem, ik voel het!’. Iedereen hield zijn adem in..  toen klonk het verlossende fluitje, doelpunt!! Manouk wist in de laatste 30 seconden van de wedstrijd de 12-11 te scoren. NDZW 1 wint de eerste wedstrijd van 2019. Zwaarbevochten maar de punten zijn binnen.

Volgende week speelt NDZW 1 uit tegen de koploper, JES 1. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden. 14:35 in Boekel, zien we jullie daar?!