Drie maal goud turners SHJ Drunen

Op zondag 20 januari turnden de heren van SHJ Drunen in Tilburg hun regiofinale. Gelijktijdig vond de tweede kwalificatiewedstrijd voor de dames uit divisie 2 plaats in Breda. Namens SHJ namen 12 turn(st)ers deel aan deze wedstrijden.

Regiofinale heren
In de categorie instap divisie 2 turnden Levi van Bokhoven, Freek Kamerman en Fabian Bohncke hun eerste wedstrijd van het seizoen. Levi van Bokhoven werd met een sterke wedstrijd tweede in de regio (Brabant, Limburg en Zeeland) en daarnaast was hij de beste turner van Brabant en Zeeland in dit niveau. Om deze reden kreeg hij zowel de zilveren als gouden medaille omgehangen. Freek Kamerman eindigde in dit niveau op plaats 22 en Fabian Bohncke op plaats 23. Ted van Iersel mocht eveneens het goud in ontvangst nemen in de categorie instap divisie 1.

In de categorie pupil divisie 3 turnde Lars Bergman zich naar plaats 15, waar Luke van Essen eindigde op plaats 23. Lucas Bohncke, uitkomend in de categorie jeugd divisie 3, greep net naast de medailles en eindigde op plaats 4.

Cas Lambrechts, uitkomend in de categorie jeugd eredivisie, liet met een aantal nieuwe elementen zien dat hij flinke progressie heeft geboekt. Zo turnde hij voor het eerst een dubbele salto op de vloer en liet hij een dubbele salto met een hele schroef zien als afsprong uit de ringen. Met twee punten verschil bleef Cas zijn concurrenten voor en nam hij de gouden medaille in ontvangst.

Doorstroming naar de landelijke wedstrijden en eventuele toestelfinales zal later bekend worden gemaakt.

Tweede kwalificatiewedstrijd dames
In Breda vond afgelopen weekend de tweede kwalificatiewedstrijd divisie 2 plaats. Lotte Knippels en Lieke de Brouwer (junioren divisie 2) turnden beide een stabiele wedstrijd. Lieke de Brouwer eindigde op plaats 22, direct gevolgd door Lotte Knippels op plaats 23. Myrthe Bohncke en Floor Dekkers turnden deze wedstrijd in de categorie senior divisie 2. Myrthe Bohncke voltooide haar meerkamp met een zeventiende plaats. Vanwege een blessure was Floor Dekkers helaas alleen in staat om de balk te turnen.

De komende weken zal duidelijk worden wie er doorstroomt naar de regiofinale, toestelfinales en naar landelijke wedstrijden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen