Stormachtige wind spelbreker voor FC Drunen

Foto: Heusden Nieuws

Vijfdeklasser FC Drunen ging zondagmiddag onderuit tegen Riel: 0-3 en ook een nederlaag voor Vlijmense Boys

Het hoofdveld van de hekkensluiter in de vijfde klasse C staat op een open terrein. Dus had de stormachtige wind vrij spel. “Fatsoenlijk voetballen was volstrekt onmogelijk”, zag trainer Ali Albayrak. “Meestal leef ik ontzettend mee, deze keer heb ik wat meer mijn gemak gehouden. Het had toch geen zin.” Gevaarlijk was het niet, al was door de wind een ballenvanger gaan hellen. “Die stond achter het doel aan de oostkant, zou als het mis zou gaan niet op het veld terechtkomen. Dus de veiligheid van de spelers was niet in het geding.”

Toch vroeg de scheidsrechter zich in de 50e minuut af of doorgaan wel zinvol was. “Hij overlegde met de aanvoerders. We hebben besloten om de wedstrijd uit te spelen, want we moeten al zo veel duels inhalen.”

Ook bij het duel tussen de derdeklassers SCG 18 en Vlijmense Boys probeerde de wind een aardig potje voetbal te beletten. “Toch was het wel te doen”, vond Boys-trainer Hans Richters, die zijn manschappen met 2-1 zag verliezen. De nederlaag was heel zuur. “Die gasten scoorden twee keer uit het niets.” Daardoor ging een voorsprong, een doelpunt van Peti Lutgens, teloor. Vlijmense Boys speelde op z’n Vlijmens, dus met veel strijdlust. “Dat ontbrak er de laatste wedstrijden aan. Ook het bestuur baalde daar van. Dus is er een gesprek geweest met de spelersgroep geweest. Die heeft beterschap beloofd. Er is geleverd, alleen leverde het niks op. Dat hoort er kennelijk bij als je in de hoek zit waar de klappen vallen.”

Alle andere wedstrijden van de Heusdense voetbalclubs werden afgelast

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen