Van Gerwen in 3e ronde European Darts Open

Foto: Pixabay

Michael van Gerwen heeft de derde ronde van de European Darts Open bereikt. De nummer één van de wereld versloeg Mervyn King, met 6-1. Vincent van der Voort ging met eenzelfde uitslag ten onder tegen Joe Cullen.

Van Gerwen kende een makkelijke avond tegen King, die totaal niet thuis gaf. De Engelsman kwam niet verder dan een gemiddelde van 82.06. De drievoudig wereldkampioen deed het met 97.68 stukken beter. Overigens was het een saillante partij, met het oog op eerdere uitspraken van Van Gerwen. Hij insinueerde dat King de wedstrijden tegen hem een beetje liet lopen. Eerder deze maand kwamen de Nederlander en ‘The King’ elkaar ook al tegen op de UK Open, toen wist de 53-jarige Brit verrassend de zege te pakken.

Even daarvoor kwam Van der Voort er totaal niet aan te pas tegen Cullen. De nummer 38 van de wereld kon het Cullen geen moment moeilijk maken en wist pas bij een 5-0 achterstand zijn eerste en enige leg van de wedstrijd op het scorebord te krijgen. In de laatste leg kon Cullen het makkelijk afmaken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen