Spannende derby op het programma

Foto: Naessens Derby Cup

Er staan nog drie competitiewedstrijden op de planning voor de Heusdense voetbalclubs en vooral voor de derde klassers is het heel erg spannend. De wedstrijd die het er zondag het meest uitspringt is de derby RKDVC tegen Vlijmense Boys. In de 4e klasse maakt HHC ’09 nog een kleine kans op een periodetitel.

In de 3e klasse C is de spanning enorm in strijd voor degradatie en nacompetitie en met nog drie wedstrijden op het programma kan elk puntverlies voor Haarsteeg, RKDVC en Vlijmense Boys fataal zijn. In Drunen strijden RKDVC en Vlijmense Boys om de punten in een echte derby. RKDVC dat de laatste weken een goede reeks neerzet kan bij winst zich bijna veilig spelen. Vlijmense Boys staat dertiende en heeft alleen nog Taxandria achter zich en een laatste plaats in de eindstand geeft directe degradatie naar de 4e klasse. De wedstrijd tussen RKDVC en Vlijmense Boys is tevens een wedstrijd om de Willy Naessens Derbycup.

Ook spannend is het voor Haarsteeg dat evenveel punten heeft als Vlijmense Boys en alles behalve veilig is. De ploeg van trainer Roger Schouwenaar reist af naar Vught en speelt daar tegen de nummer tien Zwaluw VFC, dat ook nog niet zeker is lijfsbehoud. Nieuwkuijk dat zondag de periodetitel wist te behalen speelt thuis tegen een andere degradatiekandidaat VCB uit Biezenmotel.

Stand onderaan 3e klasse C.

8 SCG ’18 23 30
9 RKDVC 23 29
10 Zwaluw VFC 23 28
11 VCB 23 28
12 Haarsteeg 23 25
13 Vlijmense Boys 23 25
14 Taxandria 23 24

In de 4e klasse heeft de ploeg van trainer Senad Hazic, HHC’09 nog een kleine kans op de derde periode. Maar dan moet de Heusdense formatie wel alle wedstrijden nog winnen en moet de concurrent Den Dungen nog wel wat punten morsen. Afgelopen dinsdag kwam HHC ’09 niet verder dan 3-3 bij Nevelo in Oisterwijk en gaat nu zondag op bezoek bij GSBW in Goirle. SC Elshout dat de laatste twee wedstrijden verloor komt n actie thuis tegen Viola uit Alphen. Voor SC Elshout staat er niets meer op het spel.

In de 5e klasse gaat de rode lantaarndrager FC Drunen op visite in Boxtel bij LSV. Eerder in het  seizoen wonnen de mannen van trainer Ali Albayrak thuis met 3-1. Door het uit de competitie nemen van White Boys moet FC Drunen deze wedstrijd winnen om in het jubileumjaar niet als laatste te eindigen in de 5e klasse.

Programma zondag 12 mei
14.00 uur SC Elshout – Viola
14.30 uur RKDVC – Vlijmense Boys
14.30 uur Nieuwkuijk – VCB
14.30 uur Zwaluw VFC – Haarsteeg
14.30 uur GSBW – HHC’09
14.30 LSV – FC Drunen

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen