MHCD H1 klopt Pelikaan uit Roosendaal

Afgelopen zondag stond Pelikaan op het programma en met het einde dat begint te naderen is elk punt dat Drunen pakt extreem belangrijk. Met een winst op deze middenmoter zouden ze gelijk komen in punten met Voorne en op doelsaldo 10e. Met een paar lekkere trainingen gingen we deze wedstrijd vol goeie moed in.

De eerste helft begonnen we sterk met prima controle over het hele veld. Pelikaan had moeite met Drunen’s systeem en relatief veel gaten werden gevonden waardoor opbouwen best soepel ging. Aanvallen volgden en de meeste druk kon Drunen zetten op hun cirkel. De eerste helft verliep daardoor redelijk soepel. De 1-0 viel via een zenuwslopende tip in en de 2-0 niet veel later. Richting het einde van de eerste helft begon Drunen een beetje te makkelijk te denken over de tegenstander, waardoor de eerste fouten gemaakt werden. Pelikaan antwoordde en de 2-1 viel. Ondanks dat scoorde Drunen de 3-1 nog voor de rust en gingen met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na de rust kon Drunen helaas niet het spel waar ze mee begonnen vasthouden en het nonchalante ging verder. Meer fouten werden gemaakt en Pelikaan kon meer gaan aanvallen. Het spel werd nog onzekerder en via meerdere aanvallen en strafcorners verloor Drunen uiteindelijk de voorsprong. 3-3. Helemaal onnodig. Drunen lieten niet zien wat ze konden en er zat veel meer in. De laatste 5 minuten gingen ze vol op zoek naar de laatste goal en uiteindelijk via een strafcorner viel de 4-3. We hebben het onszelf veel te spannend gemaakt in deze wedstrijd. Ondanks dat zijn de punten binnen en met het verlies van Voorne staat Drunen nu op plek 10. Het wordt een spannende ontknoping van het seizoen. Aankomende zondag staat de nummer 1 op de planning. Uit op een waterveld wordt dat een lastige pot.