Michael van Gerwen in halve Dutch Darts Masters

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft de halve eindstrijd bereikt op de Dutch Darts Masters. De Vlijmenaar liet zich niet verrassen door Dave Chisnall en zegevierde met 6-4.

Door finishes vanaf 90 en 164 stond Van Gerwen al snel op een 5-1 voorsprong. Chisnall knokte zich echter terug tot 5-4 met een 11-darter en een 100 check-out. De nummer één van de wereld voorkwam een beslissende leg door een 12-darter te gooien in leg tien.

In de halve finale speelt Van Gerwen tegen Gerwyn Price. De Welshman was met 6-3 te sterk voor Glen Durrant en wierp onder meer een 10-darter en een 128 finish.

Eerder op de dag won van Gerwen het Nederlandse onderonsje op de Dutch Darts Masters in Zwolle met 6-5 van Raymond van Barneveld. In een spannende partij trok Van Gerwen aan het langste eind.

De wedstrijd tussen de nummer 1 van de wereld en de Nederlandse dartspionier ging beide kanten op. Van Gerwen sloeg het eerste gaatje met een 3-1 voorsprong, maar het was Van Barneveld die terug wist te komen tot 4-4 en een leg later zelfs op een 4-5 voorsprong wist te komen.

Van Gerwen knokte zich knap terug en wist een beslissende elfde leg af te dwingen. In deze leg begon Barney perfect met een maximale score, maar gooide in de daaropvolgende drie beurten scores van slechts 60, 58 en 59. Van Gerwen wist wel sterk te scoren in de laatste leg, die door van Barneveld was begonnen en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen