Handbaltoernooi voor basisschoolleerlingen; Alle ballen in de lucht!

Foto: Stichting De Schroef

Afgelopen woensdagmiddag 15 mei vond het tofste handbaltoernooi voor basisschoolleerlingen uit Heusden plaats. Stichting de Schroef organiseerde, in samenwerking met HV Avanti en SC Elshout, dit jaarlijkse toernooi voor de basisschoolleerlingen van groep 3 t/m 8 uit de gemeente Heusden.

Dit jaar vond het toernooi plaats op het terrein van SC Elshout. Het prachtige weer was een mooie bijkomstigheid voor deze gezellige en sportieve middag.

Programma van de dag
Alle scholen uit de gemeente Heusden waren vooraf uitgenodigd om teams in te sturen voor het toernooi. 19 Teams, verdeeld over de groepen 3-4, 5-6 en 7-8, deden uiteindelijk mee tijdens het toernooi. Deze teams waren afkomstig van verschillende basisscholen en bestonden vaak uit een mix van kinderen die al wel en nog niet handballen. Op deze manier proberen de organisatoren de handbalsport te introduceren bij kinderen die deze sport nog niet zo goed kennen. Naast het toernooi maakten de deelnemers ook kans om een van de tien shirtjes van handbal spelers en – speelsters uit het Nederlandse team te winnen!  Alle kinderen waren super enthousiast, maar helaas konden er maar tien met een shirtje vandoor gaan.

De nummers 1 van het toernooi van de verschillende klassen ( 3-4, 5-6, 7-8) wonnen ook nog een mooie beker, en daarnaast was er de uitreiking voor het sportiefste team. Veel van de teams streden voor de prijs voor het sportiefste team en dit was ook te zien tijdens de wedstrijden.

De zonnigheid, snacks en geweldige muziek van DJ Larscoprox maakten het tot een geweldige dag.

Hieronder zijn de uitslagen te vinden van dit mooie toernooi. Vanuit de organisatie willen we alle teams complimenteren; jullie hebben het allemaal super goed gedaan!

De winnaars:
Poulewinnaars
Groep 3-4: Avanti Tijgers
Groep 5-6: Team Veel Plezier
Groep 7-8: Team JongLeren

Sportiefste teams:
Groep 3-4: Team Jeannie
Groep 5-6: De Duinsprong
Groep 7-8: De Bende van Ellende

De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi en wil bij deze alle vrijwilligers en sponsoren nogmaals bedanken. Een speciaal bedankje voor de Nederlandse Handbalbond voor het verzorgen van de loterijprijzen, Fotoclub Kiekeboe uit Elshout voor de foto’s en DJ Larscoprox voor het verzorgen van de muziek. We kijken al uit naar volgend jaar!

Ben jij er volgend jaar met jouw team weer bij om te strijden voor het sportiefste team en  voor de eerste plek?

Reacties