Van Gerwen en Wattimena niet in finale

Foto: WGF

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben de finale van de World Cup of Darts niet gehaald. Het Nederlandse duo ging in Hamburg in de halve eindstrijd onderuit tegen Ierland.

Van Gerwen versloeg in de eerste partij nog wel Steve Lennon, de nummer 34 van de wereld. Dat ging echter al met de nodige moeite: 4-3. De nummer één van de wereld gooide met een gemiddelde van 93,22 punten. Wattimena verloor daarna met 4-1 van William O’Connor, de nummer 47 van de PDC-ranking. In het beslissende dubbelspel was Ierland oppermachtig: 4-0.

Nederland won de World Cup of Darts sinds 2010 vier keer. In de eindstrijd, later op zondagavond, gooien de Ieren tegen het gerenommeerde Schotse koppel Gary Anderson/Peter Wright.

Eerder op de dag wonnen Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena met moeite tegen Canada. Een ontluisterende nederlaag van Van Gerwen in de openingswedstrijd werd Nederland tegen Canada niet fataal.

Van Gerwen noteerde in zijn enkelspel een gemiddelde van 84,82 en de regerend wereldkampioen werd in Hamburg met 4-2 verrast door Dawson Murschell, de nummer 100 van de wereld. Wattimena maakte gelijk door Jim Long met 4-2 te kloppen en het beslissende dubbelspel werd met 4-1 gewonnen door het Nederlandse duo.

Bron;Nieuws.nl

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen