ADO Den Haag klopt RKC Waalwijk

RKC Waalwijk beleefde een zware zondagmiddag in eigen huis. In een warm Waalwijk ging ADO Den Haag beter met de kansen om: 0-3. Voor rust bracht Tom Beugelsdijk de heren op voorsprong, waarna Tomad Necid met twee goals de eindstand bepaalde.

RKC begon goed aan de wedstrijd en in de tweede minuut was er al de eerste kans voor Saïd Bakari, die een lage voorzet over het doel schoot. RKC controleerde de openingsfase door de bal veel in bezit te houden. ADO was vooral slordig, waarbij meerdere lange ballen zo over de zijlijn gingen. In de 19e minuut was er ook het eerste gevaar van ADO, waar Necid net op tijd werd verdedigd. De daaropvolgende corner werd vervolgens hard binnen gekopt door Tom Beugelsdijk: 0-1.

De Geelblauwen gingen op zoek naar de gelijkmaker. Na een knappe actie van Paul Quasten kwam de bal terecht bij Bakari. Laatstgenoemde schoot hard voor, maar Lex Immers wist de bal net op tijd weg te werken. Daarna was het Darren Maatsen die gevaarlijk werd namens ons RKC. Met een goede actie passeerde hij enkele ADO-verdedigers, maar zijn schot zou klem worden gepakt door Robert Zwinkels. Direct in de tegenaanval werden de Hagenezen gevaarlijk, maar door prima verdedigend werk van Melle Meulensteen werd verdere schade voorkomen.

Vlak voor rust zette RKC nogmaals aan om de stand weer op gelijke hoogte te krijgen. Een goede een-twee tussen Quasten en Bakari zorgde ervoor dat Mario Bilate in stelling kon worden gebracht. De spits schoot, maar Zwinkels bleek wederom de sta in de weg voor een Waalwijkse treffer. Een goed afstandschot van Daan Rienstra zou nog eenmaal voor gevaar zorgen, alleen zou ook deze poging de stand niet gelijk trekken. Hierdoor stond er na 45 minuten een 0-1 tussenstand op het scorebord.

RKC drong in de openingsfase van de tweede helft veel aan. Dit leverde een aantal corners op, maar de echt grote kansen bleven uit. ADO was in de eerste tien minuten van de tweede helft het dichtst bij een treffer. John Goossens nam namens de bezoekers een vrije trap, waarna het wederom Beugelsdijk was die gevaarlijk werd met het hoofd. Ditmaal zou zijn poging echter voorlangs vliegen.

Ons RKC was met name dreigend en stond hoog op het veld, maar een beslissende actie of pass bleef vaak uit. Enkele minuten later was het raak aan de andere kant. Necid kon opstomen door de as van het veld. Hij besloot vanaf een meter of 20 succesvol uit te halen. De Tsjech produceerde een zwabberbal en verraste daarmee Kees Heemskerk: 0-2.

Tien minuten voor tijd was daar het debuut van Dylan Vente. Hij kwam in de ploeg voor Paul Quasten en zo werd het alles of niets voor RKC. Al snel werd duidelijk dat er geen resultaat ging komen, doordat Tomas Necid in de 83e minuut een penalty benutte na een overtreding van Dylan Seys. ADO speelde de wedstrijd vervolgens uit en werd nog gevaarlijk via Elson Hooi, maar Heemskerk bracht redding. In de blessuretijd kwam er nog een tweede gele kaart nadat Danny Bakker een overtreding maakte op Mario Bilate. De vrije trap op rand van de zestien werd vervolgens net naast geschoten door Vente. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-3 stand voor de bezoekers.

RKC bedankt haar supporters voor hun komst en steun. Over precies een week staat de volgende thuiswedstrijd weer op het programma. Op zondag 1 september 20.00 uur trappen de Geelblauwen af tegen PSV. De kaartverkoop is reeds gestart, voor tickets kunt u terecht op www.rkckaartje.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.