Lars Boom toont zich in een slopende Antwerp Port Epic

Kamperland - the Netherlands - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Lars Boom pictured during the presentation of the Roompot - Charles Cycling Team in de Banjaard Residence (Roompot) - photo Davy Rietbergen/ Cor Vos © 2018
Foto: Cor Vos

Maar liefst 37 kilometer onverharde wegen en 31 kilometer kasseien lagen vandaag op de renners te wachten tijdens Antwerp Port Epic. Lars Boom had goede benen en liet zich de gehele koers voorin zien.

Vanaf de eerste onverharde stroken van de dag, was het kopje van Niki Terpstra geen seconde uit de eerste vijf posities van het peloton te slaan., maar een lekke band riep hem tot de orde. Dat was het sein voor Lars Boom (Roompot-Charles) om erin te vliegen. Eerst samen met Jeremy Lecroq (Vital Concept-B&B Hotels), en later ook met Michael Hepburn (Michelton-Scott) en voormalig winnaar van Dwars door het Hageland Krists Neilands (Israel Cycling Academy).

Maar ook nu bleef het tempo in het peloton steeds hoog, waardoor de verschillen nooit veel hoger dan driekwart minuut konden oplopen. De finale, de laatste vijftig kilometer, werd wederom geopend door Lars Boom, die vandaag wel over zeer sterke benen leek te beschikken. Ivar Slik (Monkey Town), Piotr Havik (BEAT Cycling Club) en Aimé De Gendt (Wanty-Gobert) maakten een sterk kwartet compleet. De Nederlanders bleken helaas te vroeg te veel gegeven te hebben. Toen Tim Merlier (Corendon-Circus), Michael Hepburn, Guillaume Boivin en Niki Terpstra de oversteek hadden gemaakt, konden zij het hoge tempo namelijk niet meer aan. Niet veel later viel ook Terpstra weg uit de leidersgroep, nadat hij een bocht verkeerd had ingeschat.

Het overgebleven kwartet, bestaande uit Boivin, Merlier, Hepburn en Boivin, leek voor de overwinning te mogen gaan strijden, maar in volle finale waren er toch nog enkele dapperen die nog wat overschot hadden. Timothy Dupont (Wanty-Gobert), opnieuw Piotr Havik (BEAT Cycling Club) en Mikhel Raim (Israel Cycling Academy) maakten van het viertal een septet. Daaruit wist Aimé De Gendt vlak voor het ingaan van de slotkilometer nog weg te rijden dankzij slim ploegenspel met Dupont. Merlier had geen antwoord in huis en moest zich tevredenstellen met het zilver. Lars Boom moest uiteindelijk genoegen nemen met een 25e plaats 34 seconden na de winnaar.

Uitslag
1. Aimé de Gendt
2. Tim Merlier
3. Timothy Dupont
4. Piotr Havik
5. Michael Hepburn

Bron: Procycling

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties