Michael van Gerwen verliest finale in Mannheim

Foto: WGHN

Michael van Gerwen heeft voor de tweede week op rij een Euro Tour-finale verloren. Op de European Darts Matchplay in Mannheim ging het mis tegen Joe Cullen.

Cullen bekroonde een toptoernooi op ultieme wijze met zijn eerste Euro Tour-titel. Voorafgaand aan zijn zege op Van Gerwen had Cullen ook afgerekend met Jamie Hughes, William O’Connor, Glen Durrant en James Wade. Allen spelers die dit jaar één of meerdere PDC-titels hebben gewonnen.

In de de vierde leg van de finale kwam Cullen op een break voorsprong met een 14-darter. Via dubbel 4 werd het vervolgens 4-1, alvorens Van Gerwen de achterstand terugbracht tot 2-4.

De marge werd echter weer op drie legs gezet na een schitterende 170 finish van de Engelsman. De vreugde was van korte duur want Van Gerwen won drie legs op rij en maakte 5-5 in de tiende leg.

Twee opeenvolgende 13-darters gaven Cullen daarna toch weer het initiatief en hij kwam op één leg van de eindoverwinning. ‘The Rockstar’ mocht de dertiende leg beginnen en maakte het meteen keurig af met een 88 finish.

In de kwartfinale won van Gerwen van Krzyztof Ratajsli met 6-5 en in de halve finale pakte hij een ruime overwinning op Dave Chisnall (7-1)

Dartsnieuws.com

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties