RKDVC verliest ruim van nieuwkomer CHC

Een eigen doelpunt van Rik Lijbers en een fout van Jordan Levy helpen CHC op een ruime voorsprong die ze daarna niet meer uit handen geven.

Voor de wedstrijd reikte het Brabants Dagblad de Zilveren Schoen uit aan Younes Hadouir van CHC voor het winnen van het puntenklassement afgelopen seizoen. Mede door deze prestatie werd CHC vorig jaar afgemeten kampioen in de 4e klasse. RKDVC was dus gewaarschuwd.

Desondanks begon CHC vrij afwachtend, mede door de matige voorbereiding die zij gedraaid hebben. Na een half uur ontstond dan ook pas het eerste gevaar, na een steekpass bracht Jordan knap redding met de voet. Een wippertje tussendoor op Jan aan de andere zijde was helaas net te scherp. Vijf minuten later is het wel raak. Na een corner zoekt Jordan met een verre uittrap Jan, die in twee instanties de bal verovert en Tugsad vindt. Zijn eerste inzet wordt nog gestopt maar in de rebound passeert hij de keeper alsnog.

CHC slaat echter vlug terug. Vrij snel na de openingstreffer wordt de rebound van een afstandsschot binnengeschoten, maar afgekeurd vanwege buitenspel. Enkele minuten later is het alsnog raak, een verre vrije trap vanaf rechts wordt teruggelegd en makkelijk binnengeschoten. Net voor rust is het weer raak als een voorzet ongelukkig via het been van Rik Lijbers de verkeerde richting krijgt. Met 2-1 worden de kleedkamers opgezocht.

Geholpen door de voorsprong ontplooit CHC meer aanvallende intenties in de tweede helft. Na 5 minuten wordt de lat al geraakt na een van richting veranderde vrije trap. Enkele ogenblikken later is het alsnog 3-1 als Jordan blundert bij een simpel lijkend afstandsschot. RKDVC weet hierna nog maar lastig de voorwaartsen te bereiken. De lange bal die voor rust veelvuldig gehanteerd werd, vindt nog maar weinig een teamgenoot. CHC maakt uiteindelijk nog de 4-1 en dat de 5-1 opnieuw een eigen doelpunt was, ditmaal van Rick van Woerkom, was dan ook typerend voor het onmachtige RKDVC in de tweede helft.