Van Gerwen wint met veel moeite

Vlijmenaar Michael van Gerwen heeft met een moeizame overwinning op Mervyn King de halve finales bereikt op de World Grand Prix in Dublin.

Van Gerwen ontsnapte in de eerste set aan een achterstand nadat King drie setpijlen miste. Van Gerwen sloeg vervolgens genadeloos toe via dubbel 9 om de set weg te kapen. In de tweede set wisten beide spelers een 170 finish te gooien, maar die van King was goed voor setwinst, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken.

Van Gerwen nam de voorsprong weer terug na de derde set. Met een 75 finish en een 13-darter kwam hij op 2-1, waarna de nummer één van de wereld via dubbel 19 de set binnenhaalde.

King mocht beginnen aan de vierde set en kwam meteen op voorsprong met een knappe 132 finish. De Engelsman miste vervolgens twee pijlen voor 2-0, waarna Mighty Mike via dubbel 1 op gelijke hoogte kwam. Dubbel 5 bracht King op 2-1, waarna hij opnieuw een kans miste om zijn Nederlandse tegenstander te breaken.

Die misser bleek hem uiteindelijk fataal, want Van Gerwen hield zijn eigen leg via dubbel 8 en brak King daarna met een 14-darter om de wedstrijd te winnen. Vrijdag speelt de regerend wereldkampioen in de halve eindstrijd tegen Chris Dobey, die bij de laatste acht afrekende met Ian White.