Vlijmense Boys en RKDVC schieten uit hun slof

In de derde klasse C zijn Vlijmense Boys en RKDVC  de strijd om de tweede periode goed begonnen. Beide clubs wonnen met afgetekende cijfers: 5-0.

De Boys had in de thuiswedstrijd geen kind aan laagvlieger Baardwijk. Nick Peijnenburg was met vier doelpunten de grote uitblinker. Een aanvaller met een pegel in de benen, een genot om te zien. Ook opvallend: ondanks het vertrek van Bjorn van Bijnen, waaraan de Boys in wezen het derdeklasserschap min of meer heeft te danken, hoeven de mannen van trainer Erik van Esch helemaal niet meer naar beneden te kijken. “Vanaf de eerste training is duidelijk geworden dat we niet nog een keer in zwaar weer terecht wilden komen”, zegt Peijnenburg. “Dus geven we alles, dat is het grote verschil.” En de Boys, zo blijkt, heeft in elke linie een sterkmaker. Ook dat zorgt voor meer balans en dynamiek in het elftal.

RKDVC kende geen enkele moeite met BVV, dat pas twee punten had gesprokkeld. Toch was trainer Edwin van Wijk er vooraf niet helemaal gerust op. “Onderschatting ligt in zulke wedstrijden op de loer”, weet de oefenmeester. “In die valkuil zijn we niet getrapt. We hebben gedisciplineerd gevoetbald, geduld betracht. Dan zouden de kansen vanzelf komen.” En dat bleek zo te zijn.  Maurice Adegeest, Tugsad Kali,  Roy Lamers, Bas Verhoeven en weer Lamers wisten er wel raad mee.

Na zo’n twintig minuten legde de scheidsrechter het spel bij de wedstrijd tussen Haarsteeg en DVG (0-0) stil: hij kon niet meer verder vanwege een kuitbeenblessure. Gelukkig was er nog een arbiter voorhanden, die had het derde van Haarsteeg gefloten. “Hij bakte er niet veel van”, vond centrale middenvelder Robin van Esch. “Handsballen zag hij over het hoofd, overtredingen op cruciale plekken ook.” Van Esch was ook kritisch op zijn eigen ploeg. “We hadden deze wedstrijd moeten winnen. Kansen genoeg gehad, vooral in de eerste helft. Moet je ze wel afmaken.”

Nieuwkuijk beleefde een vervelende middag in Den Bosch, want bij TGG werd met 2-1 verloren. Nadat de thuisclub een 2-0 voorsprong had genomen, deed Mitchel Fitters iets terug. Bijna ging Kuijk nog met een punt naar huis, maar de Bossche doelman maakte met een flitsende reactie een kopbal onschadelijk. “Het zou ook niet verdiend zijn geweest”, vond trainer Corné Verhoeven. “We waren de onderliggende partij. TGG legde veel meer energie in de wedstrijd, te veel duels gingen verloren.”

Vierdeklasser SC Elshout boekte in de thuiswedstrijd tegen Essche Boys zijn vierde zege van dit seizoen: 3-0. Al na vijf minuten trof Luc van den Aker het doel. Toen bekroop de thuisclub al het gevoel: dit kan niet mee misgaan. Binnen een uur bleek dat ook zo te zijn, hadden Bas van den Besselaar den Remco van den Hooven de krachtsverhouding in doelpunten uitgedrukt.

Het treurige verhaal van HHC’09 – wanneer gaan we ons eerste punt pakken? – houdt nog even aan. De thuiswedstrijd tegen Boskant werd met 1-5 verloren. Na twintig minuten was het al 0-2. Vooral de tweede treffer was voor Pim Kivits moeilijk te verkroppen. Hij begon te mekkeren tegen de arbiter, kon inrukken. “Daarmee raakten we een sterkmaker kwijt”, zegt trainer Ger Henskens. Een minuut daarna kende de thuisclub een opleving, een treffer van Jorn van Noort. Daar bleef het bij.

Vijfdeklasser FC Drunen deed goede zaken bij Molenschot: 0-2. In veel wedstrijden zijn de Drunenaren afgetroefd op fysieke kwaliteiten. “We gingen te weinig de duels aan”, zag trainer Ali Albayrak. ““De afgelopen week hebben we daarop getraind. Vandaag is dat uitstekend toegepast. Op de juiste moment passie en strijd getoond om die bal te willen hebben.” Appie Kocaaga en Steven Lisay waren kien genoeg voor het doel om alle drie de punten voor de bezoekers op te eisen.