Kuijkse Stratenloop jaagt aanstaande zondag op records

Foto: Wil Gulpen Fotografie

Na weken van voorbereiding is het zondag eindelijk zover. Nieuwkuijk zal dan weer het decor zijn voor honderden hardlopers die mee doen aan de jaarlijkse Stratenloop.

Het evenement, wat ooit ontstond als winteractiviteit voor de voetballers van v.v. Nieuwkuijk, is inmiddels niet meer weg te denken van de hardloopkalender. Veel lopers uit de regio weten de Stratenloop dan ook te vinden. “Het zou zo maar kunnen dat we dit jaar weer een deelnemersrecord neer gaan zetten. De voorinschrijvingen lopen hard en gelet op het mooie hardloopweer kan het aantal deelnemers nog wel groeien. Ons parcours kan dit overigens prima aan, mede doordat we de wedstrijdloop en trimloop van elkaar gescheiden hebben” vertelt KSL-voorzitter Frank Smetsers.  Meer deelnemers betekend meteen ook meer opbrengst voor het goede doel. Dit jaar is dat EHBO Vlijmen. Van elke deelnemer krijgen zij een euro van het inschrijfgeld. Sponsor ROAN Camping Holidays verdubbelt zoals elk jaar dit bedrag.

Wie ook op een record jagen zijn de snelste man en dame op de 10 km. Rick Hartogs won vorig jaar bij de mannen in een tijd van 32.17. Hij was hiermee Hein de Groot en Boris le Feber net te snel af. Bij de dames was Jose van Laarhoven uit Vught degene die er met het eremetaal vandoor ging. Dit jaar strijden de lopers op de 10 km voor het eerst om de ‘Willy van de Lee wisseltrofee’. Franks Smetsers: “Dit als eerbetoon aan de in 2019 overleden atleet uit Nieuwkuijk. Willy was de meest succesvolle atleet die onze gemeente gekend heeft. Op latere leeftijd wist hij bijvoorbeeld wereld- en Europese records te lopen’.

Tot 10 januari kan men zich nog online inschrijven voor ‘De leukste Stratenloop van de regio’ via www.kuijksestratenloop.nl. Daarna is dit alleen nog mogelijk op de wedstrijddag zelf in de kantine van v.v. Nieuwkuijk.

Jeugd t/m 11 jaar:
11:00 uur  600 meter
11.15 uur 900 meter

Jeugd 12 t/m 17 jaar:
11:45 uur  2500 meter

Wedstrijd en trimloop:
11:45 2.5 en 5 kilometer
12:30 7.5 en 10 kilometer

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen