Gelijkspel voor Nieuwkuijk tegen DSC

Nieuwkuijk leidde afgelopen zondag  bij rust met 0-1 bij DSC door een treffer van Roy de Vaan. Daarna kon de ploeg naar huis toe: de scheidsrechter had zo veel last van zijn rug dat het niet mogelijk was de wedstrijd te hervatten en de wedstrijd werd donderdagavond uitgespeeld. Het werd uiteindelijk 1-1 in Kerkdriel

Afgelopen zondag kon er – ondanks het slechte weer – wel gespeeld worden op de prachtige kunstgrasmat in Kerkdriel. Beste wel om jaloers op te zijn. Maar goed, daar hebben we op dit moment weinig aan. We hebben meer aan de punten. DSC ging voortvarend en scherp van start waardoor Nieuwkuijk terug werd gedrukt. Maar deze druk leidde niet tot een score. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Nieuwkuijk meer grip op het spel. In ieder geval meer grip dan de scheidsrechter die al na ca een kwartier met een blessure rond liep. Dat werd steeds erger waardoor hij gedwongen werd de middencircel als werkterrein te beschouwen. Dat had gelukkig niks te maken met het spel van Nieuwkuijk dat allengs beter werd waardoor er zelfs een licht veldoverwicht ontstond tegen de nummer 3 van de competitie. Dit veldoverwicht leidde tot een verdiende 0-1 voorspong die door Roy de Vaan werd aangetekend. Zowel de score al de progressie in het spel boden moed voor de 2e helft. Die kwam er echter niet doordat de scheidsrechter niet meer verder kon en de strijd moest staken. Omdat er niet binnen 30 minuten een vervanger gevonden kon worden was het voor de zondag einde verhaal: gestaakt.

De teams kwamen al snel overeen dat donderdag 5 maart een mooie gelegenheid was om in te halen. Dus werd om 20.30 uur voor 45 minuten afgetrapt. DSC zette ook nu weer veel druk op de Kuijkse verdediging. Zij hadden in principe niets te verliezen. Nieuwkuijk kwam er slechts sporadisch uit. En werd afgelopen zondag de wedstrijd nog gekeerd, dit keer lukte dat niet. De aanhoudende druk, ook voorzien van corners en vrije trappen leidde tot de onvermijdelijke 1-1 van Roy van Beurden. Een uitslag waar we op dat moment voor tekende en dat bleek uiteindelijk ook de eindstand te worden. Al met al een 1-1 tegen een goede tegenstander. Dit geeft moed om zondag, uit bij DVG, weer eens de 3 punten te pakken.

Bron: VV Nieuwkuijk