Mo Allach Technisch Directeur bij RKC

Foto: RKC Waalwijk

De 46-jarige Allach, die de club na een succesvolle periode in 2011 verliet, keert per direct terug in het Mandemakers Stadion. Met de terugkeer van Mo Allach haalt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, extra kennis en expertise op voetbalvlak in huis.

“We zijn trots en enorm blij dat we Mo hebben kunnen overtuigen om terug te keren op het oude nest. Hij heeft hier succes gevierd, past bij de club en brengt enorm veel kennis mee. We bouwen al een tijdje aan het voetbalfundament en daarin is dit een hele belangrijke stap voor de club.”

Ook Mo Allach is verheugd om terug te zijn: ”De club en de mensen eromheen hebben altijd een warm plaatsje gehad in mijn hart. We hebben contact gehouden en het is fantastisch om te zien wat er hier na een zware periode in korte tijd is neergezet. De faciliteiten, de speelwijze onder deze trainer, de hele organisatie: natuurlijk komt er ook geluk bij kijken maar het plan dat er ligt spreekt me enorm aan. Ik zie er naar uit om mijn bijdrage te leveren en samen met Frank en de rest van de club verder te bouwen op de ingeslagen weg.”

Tijdens zijn verblijf bij de KNVB, Vitesse en Maccabi Haifa had Allach ook nog regelmatig contact met Ben Mandemakers, eigenaar van het stadion en met Mandemakers Keukens de langstzittende shirtsponsor in het betaald voetbal. ”Ben is een inspirerende persoonlijkheid en een unieke ondernemer. Ik heb in mijn eerste periode bij RKC Waalwijk nauw met hem samengewerkt en veel van hem geleerd. En ja, zulke contacten spelen ook mee bij dit soort beslissingen.”

De driekoppige directie geeft de Waalwijkse eredivisieclub nog meer stabiliteit. Frank van Mosselveld: ”We zullen net zoals de afgelopen jaren realistisch blijven en financieel geen gekke dingen doen. Maar dat we ambities hebben mag duidelijk zijn. We hebben zeker niet het grootste spelersbudget en zullen creatief en slim moeten zijn. Samen met Mo gaan we het voetbalfundament verbreden en verdiepen en hierdoor kan hoofdtrainer Fred Grim zich meer focussen op het team en de ontwikkeling van de spelers. Mo gaat direct aan de slag en samen met hem kijken we – los van alle onzekerheden die er zijn in deze nog steeds bijzondere tijd – uit naar de voorbereiding en de start van de competitie.”

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties