Toerclub Vlijmen zoekt vrouwen!

Foto: Toerclub Vlijmen

Van oudsher is wielrennen met name een mannensport. Gelukkig zie je daar de afgelopen jaren verandering in komen. Niet alleen in het wedstrijdpeloton krijgen de vrouwen meer aandacht, maar ook zijn er steeds meer vrouwen die recreatief op de racefiets of mountainbike zitten.

Toerclub Vlijmen kent op dit moment meer dan 80 actieve leden tussen de 25-85, waarvan slechts één vrouw! “Dat zouden er veel meer kunnen zijn. Als ik zelf op de fiets zit kom ik heel vaak vrouwen alleen of met z’n tweeën tegen”, aldus Ellen Hermens.

“Fietsen in een groep is zoveel leuker en gezelliger, bovendien kom je ook nog eens op plekken die je zelf niet kent.” Vanuit Toerclub Vlijmen vertrekt (bijna) iedere dag wel een groep voor een mooie tocht, maar het drukste moment is toch de zondagochtend, waar vaak in meerdere groepen wordt gereden. Nu in deze corona-tijd helemaal, want ook Toerclub Vlijmen volgt de richtlijnen om maximaal met 4 fietsers op pad te gaan. Toch verzamelen we wel samen op het Plein bij de ‘Kletskei’ om elkaar nog even te zien.

Voor sportieve dames die vrijblijvend een keer mee willen fietsen én de drempel wellicht toch nog te hoog vinden naar een ‘reguliere’ rit, organiseert Toerclub Vlijmen op woensdagavond 1 juli om 19:00 uur en zondagochtend 12 juli om 9:30 uur een speciale ‘rit’ voor dames.

Meer weten of aanmelden? Bel of mail dan met Ellen Hermens, telefoon 0641074054 of [email protected]

Mochten deze momenten niet lukken of ben je een man en wil je ook eens vrijblijvend meefietsen dan kan dat natuurlijk ook. Ook dan kan je contact opnemen met de secretaris, zie gegevens hierboven. Voor meer details, zie ook de website www.toerclubvlijmen.nl.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties