Van Gerwen wint van wereldkampioen

Foto: WGF

Michael van Gerwen is uitstekend uit de coronastop gekomen. De Vlijmenaar wist bij het eerste evenement van de vijfdaagse PDC Summer Series direct de winst te pakken. In de finale versloeg Van Gerwen wereldkampioen Peter Wright na een ware thriller: 8-7. 

Alsof het circuit niet heeft stilgelegen in de afgelopen maanden stonden Van Gerwen en Wright ‘gewoon’ in de eerste rankingfinale na de onderbreking. Het PDC-circuit lag sinds half maart stil vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Beide spelers ontsnapten eerder in het toernooi aan uitschakeling. Wright imet name n de eerste ronde tegen Ron Meulenkamp, die met 6-5 werd verslagen. Van Gerwen won in zijn tweede ronde na een beslissende leg van William Borland.

De Vlijmenaar zegevierde vervolgens tegen Callan Rydz, Jamie Hughes, Danny Noppert en Gabriel Clemens om de finale te halen. Wright toonde zich verder ook te sterk voor Derk Telnekes, James Wilson, Rob Cross, Glen Durrant en Krzysztof Ratajski.

In de finale leek het snel de kant van de Nederlander op te gaan, die een 5-2 voorsprong pakte na zeven legs. Met vijf gewonnen legs op rij kwam zijn Schotse rivaal echter plots weer langszij en ging met 7-5 aan de leiding. Met een 72 finish en een 14-darter dwong Van Gerwen daarna een beslissende leg af. Die mocht de nummer één van de wereld zelf beginnen en hij maakte het af met een 76 check-out.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

 

Reacties