Van Gerwen wint van Smith

Foto: WGF

Michael van Gerwen is na een dag afwezigheid weer terug in de stand van de top vier in de Premier League Darts. De vijfvoudige kampioen en titelverdediger versloeg op de twaalfde speelavond in Milton Keynes de Engelsman Michael Smith met 8-5.

De uitgelaten winnaar eindigde de partij met een gemiddelde van 102.35. Met deze overwinning nam hij revanche voor zijn nederlaag een dag eerder tegen Welshman Gerwyn Price: 8-4. Voor de nummer 1 van de wereld was dat alweer zijn vijfde nederlaag dit seizoen in de lucratieve dartscompetitie.

Michael van Gerwen steeg in het klassement naar de derde plek. De eerste vier van de reguliere competitie plaatsen zich voor eindstrijd in oktober in Londen. De volgende competitieronde is woensdag, opnieuw in Milton Keynes.

Van Gerwen heeft één punt achterstand op Gary Anderson, terwijl koploper Glen Durrant vijf punten meer heeft dan de nummer één van de wereld. Durrant lijkt deelname aan de play-offs nauwelijks nog te kunnen ontgaan met nog maar vier duels voor de boeg.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws.

 

Reacties