Moeizame zege voor RKDVC tegen Be Ready

RKDVC pakte in zijn derde competitie de eerste zege van het seizoen door na een 3-0 ruststand uiteindelijk moeizaam met 3-2 te winnen van Be Ready uit Hank.

Het was 16 september 1979 voor het laatst dat Be Ready vanuit Hank op bezoek kwam in Drunen. De uitslag toen was 1-1, vandaag wist RKDVC wel de punten in eigen huis te houden. Hoewel het bij tijd en wijle moeizaam ging konden er voor het eerst dit seizoen 3 punten worden bijgeschreven. Vanaf de aftrap een scherp startend RKDVC met veel druk op de bal. Dit resulteerde al na 5 minuten in de eerste goal. Na balververlies op de Hankse helft werd snel de bal veroverd in de as, waarna Roy Lamers een vrije schietkans kreeg op zo’n 25 meter van de goal. Ondanks de grote afstand wist hij de bal strak en laag langs de keeper te krijgen. Al vlug volgde ook de volgende kans. Yannick van Zutphen zocht met een lange bal Tugsad Kali, die door een foutje van zijn tegenstander de bal meekreeg de diepte in. Zijn voorzet werd gemist door Maurice Adegeest, maar uit de daaropvolgende corner wist Maurice na een scrimmage alsnog te scoren: 2-0.

Hierna nam Be Ready meer het initiatief door wat directer de aanvallers te zoeken, waarbij vooral de rappe nummer 7, Safi Esmati, voor gevaar zorgde. Veel verder dan één grote kans na een vrije trap komen de bezoekers echter niet, Jordan Levy redt echter zeer goed. Op slag van rust is het toch weer RKDVC dat weet te scoren. Thomas Fitters vindt, na een goede actie in de breedte van het veld, jonkie Bram van Delft, die vanaf randje zestien met een verdekt schot knap in de lange hoek te schieten, 3-0.

De tweede helft begint met eenzelfde spelbeeld als in de eerste, al zijn het nu de gasten die veel alerter beginnen. Binnen 10 minuten weet Be Ready twee maal te scoren. Beide keren gaan er meerdere dingen fout en komen de blauwhemden net te laat. Mardoche Mputu en Richard Jansen benutten deze kansen feilloos, waarna het met 3-2 weer alle kanten op kan. RKDVC weet zich te herpakken en de Hankse storm gaat liggen, hoewel de nummer 7 toch dreigend blijft. De thuisploeg verzuimt daarna de wedstrijd in het slot te gooien. Maurice komt net te laat voor een scherpe voorzet van Ramon Kok, en daarna is het opnieuw Maurice die via de keeper de paal treft. De manier waarop hij zich vrijspeelt had een beter lot verdiend. Ook Roy weet daarna zijn tweede en de verlossende goal niet te scoren. Een lange bal van Thomas wordt door Tugsad over breedte aangelegd, en het geplaatste schot na een goed overstapje van Ramon wordt stijlvol door de keeper gered.

In de absolute slotfase is het nog billenknijpen voor de Drunense supporters op de Sportlaan, achter het hek. Nadat meerdere inzetten gesmoord worden heeft een kopbal te weinig kracht. Bij een volgende corner gaat ook de Hankse goalie nog mee naar voren. Deze plukt Jordan goed uit de lucht en zoekt snel de diepte bij Tugsad. Met de keeper uit zijn goal kon Tugsad alleen nog onreglementair gestopt worden, wat resulteerde in de tweede en dus rode kaart voor Yorick Le Rütte. Luttele seconden later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kon er dus gejuicht worden aan de Sportlaan.