Van Gerwen verliest finale in Sindelfingen

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft zondagavond verloren van Jose de Sousa in de finale van de European Darts Grand Prix in het Duitse Sindelfingen: (4-8). De 46-jarige Portugees kwam tot een knap gemiddelde van bijna 106. 

Op weg naar de eindstrijd was Van Gerwen twee keer door het oog van de naald gekropen. Hij overleefde zowel een matchdart tegen Vincent van der Voort en daarna ook tegen Nathan Aspinall. Van Gerwen won deze partijen met 6-5 en rekende vervolgens in de halve finale wel eenvoudig af met Mensur Suljovic: 7-1.

Finale
De Vlijmenaar zat geen moment lekker in de wedstrijd, terwijl zijn Portugese tegenstander imponeerde met een gemiddelde van bijna 106. Het is voor De Sousa zijn derde PDC -titel, na twee eerdere eindzeges op Players Championship-toernooien,.

In de beginfase wisten beide spelers elkaar één keer te breaken, maar na een 2-2 tussenstand schoof het momentum definitief naar De Sousa. The Special One brak Van Gerwen met een 11-darter voor 4-2 en hield zijn eigen leg met een 86 check-out. In leg elf kwam De Sousa op één leg van de winst na een mooie 146 finish, waarna hij het in de leg van Van Gerwen meteen afmaakte met een 12-darter voor de wedstrijd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties