Goud binnen vernieuwd VV Haarsteeg

Foto: 073 Voetbal

Bij derdeklasser v.v. Haarsteeg ging een kleine twee jaar geleden het roer om. Het hoofdbestuur werd uitgebreid van vijf naar maar liefst zestien personen. Er werd flink verjongd en er kwamen verschillende vrouwen bij. Dat is op verschillende vlakken goed te merken. 073voetbal sprak erover met Martijn van Esch.

Haarsteeg koos bewust voor de nieuwe manier van werken, vertelt de voorzitter: “Het oude bestuur bestond uit vijf mensen. Veel taken dus voor een klein clubje. Door met veel mensen de schouders er onder te zetten, wordt de belasting nu over veel bestuurders verspreid.” Bij de meeste verenigingen zijn het de (aanstaande) veteranen die de club runnen, maar zo niet (meer) bij Haarsteeg. “Er is een elftal portefeuilles opgesteld, die door verschillende duo’s worden aangestuurd. Jong en oud, man en vrouw, de bestuurssamenstelling is echt een afspiegeling van de vereniging”, vertelt Van Esch, die samen met collega Joost Klerks de voorzittershamer hanteert.

De vorming van het nieuwe bestuur ging niet geleidelijk. Op een nette manier werd een coup gepleegd, zo legt de preses uit: “Eind 2018 kwam er een omslag. Alle zittende bestuursleden traden af en werden opgevolgd door de grote groep nieuwe namen. Maar de oudgedienden hebben goed werk geleverd en de meesten zijn zeker nog actief in de club, hoor. Ze wilden zelf dat er nieuwe mensen kwamen, dus het is allemaal in goede harmonie gegaan.”

Groeien
Het motto van de nieuwe beleidsbepalers is ‘samen sterk’. “Vele handen maken licht werk en de afstand van de leden tot het bestuur is op onze manier heel klein. Daardoor kun je de goede dingen met elkaar doen.” En dat is hard nodig, denkt Van Esch. “We verwachten de komende jaren groei, door de vele nieuwbouwontwikkelingen om ons heen. Maar we hebben een prachtige accommodatie en zijn klaar voor de toekomst. Voetballend verwachten we ook te gaan groeien. De jeugdopleiding staat als een huis. Met ongeveer duizend leden gaan we daar de vruchten ongetwijfeld van plukken.”

Bij Haarsteeg gaat men helemaal met de tijd mee. Met veel communicatie via de sociale media en een jonge denkwijze over het besturen van een vereniging onder meer. “We willen vooral dat onze leden lekker voetballen en plezier maken. Een club als Haarsteeg is echt een sociaal netwerk. Veel mensen kennen elkaar en voor elk probleem is er een oplossing of iemand die iets kan betekenen. Dat is goud.”

In samenwerking met 073voetbal

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen