Van Gerwen wint opnieuw op Internationale Darts Open

Foto: WGF

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale geplaatst op de International Darts Open . Pas na een beslissende leg werd Andy Hamilton op de knieën gedwongen.

Net als zaterdag in zijn wedstrijd tegen Madars Razma kwam Van Gerwen niet boven de negentig met zijn gemiddelde. Het moyenne van de Vlijmenaar lag met 88.23 zelfs lager dan zijn gemiddelde van zaterdag (89.98).

Tot driemaal toe gaf Van Gerwen een break voorsprong uit handen. Op 5-3 miste Mighty Mike vier matchdarts en een leg later faalde hij nog tweemaal op de beslissende dubbel. Hamilton zorgde voor de derde rebreak met een 100 finish en mocht daarna zelfs beginnen aan de laatste leg.

De Engelsman kreeg in deze leg achttien pijlen om de leg te finishen, maar kwam tot slechts één matchdart, die hij miste op de bullseye. Van Gerwen raakte vervolgens de dubbel 10 met zijn achtste wedstrijdpijl en ontsnapte aan uitschakeling tijdens het Euro Tour-toernooi in Riesa.

Zondagavond speelt Van Gerwen in de kwartfinales tegen James Wade. De linkshandige darter boekte een gemakkelijke 6-2 overwinning op Nathan Aspinall en wierp onder meer een knappe 170 finish.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen