De vrijwilligers van AquAmigos: zevende editie

Foto: AquAmigos

Nu dat de wedstrijden stil liggen laat Waterpolovereniging AquAmigos u graag kennis maken met de vele vrijwilligers van de vereniging. In deze zevende editie zet AquAmigos een vrijwilliger in het zonnetje door hun verhaal te laten doen wat ze doen en waarom vrijwilligerswerk zo belangrijk is. Deze week doet Irmo Bennemeer zijn verhaal.

Ik ben begonnen bij DEZV, nu AquAmigos,  toen ik twaalf jaar was, dat is dus zo’n 37 jaar geleden. De eerste jaren heb ik me bezig gehouden met wedstrijdzwemmen en snorkelen. Op mijn 16e leeftijd ben ik begonnen met waterpoloën, deze prachtige sport heb ik actief gespeeld tot mijn 37ste.  Na deze actieve periode ben ik me meer gaan toeleggen op het trainen en coachen. Omdat een vereniging niet zonder vrijwilligers kan heb ik me jaarlijks ingezet tijdens het jaarlijkse internationale waterpolo toernooi in zwembad het Run en het jaarlijkse zwemkamp van de vereniging.

Als trainer-coach ben ik succesvol geweest met jongens onder 17, in het seizoen 17/18 werden wij kampioen en stroomde de jeugd door naar diverse senioren teams met als doel binnen enkele jaren in het eerste team van AquAmigos te spelen. Daarnaast ben ik trainer en coach geweest van Heren 1. Inmiddels assisteer ik de huidige trainer en coach van de heren selectie tijdens trainingen en wedstrijden. Op dit moment train ik, samen met mijn zoon Timo Bennemeer, de jeugd van onder de 15 jaar.

Namens de vereniging was ik ook trainer bij de WOC, Waterpolo Opleidingscentrum, in Oss. Daar trainen de talentjes uit de regio met elkaar. Momenteel is dit gevestigd in Eindhoven en trainen er diverse leden van AquAmigos daar wekelijks om hun vaardigheden die ze hebben nog beter te laten worden. Via de WOC zijn er al diverse leden door gestroomd naar andere verenigingen die hoog spelen in Nederland.

AquAmigos organiseert regelmatig toernooitjes voor de aller kleinste leden. Tijdens deze gezellige middagen ben ik altijd aanwezig als scheidsrechter met als doel de kleintjes een leuke middag te bezorgen met als doel dat ze het gezellig vinden om te zwemmen en mogelijk door willen ontwikkelen in deze mooie sport.

Aangezien ik onlangs een nieuw huis heb gekocht, heb ik mijn vrijwilligerswerk (tijdelijk) op een lager pitje gezet. Nu met corona valt echter het hele seizoen in het water en is het wel eens te rustig op het waterpolofront.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Reacties