Van Gerwen niet meer de nummer 1 van de wereld

Foto: WGF

Michael van Gerwen is niet meer de nummer 1 van de wereld. Na winst van Gerwyn Price op het WK Darts is de Vlijmenaar afgelost door de dartsspler uit Wales. Van Gerwen was de nummer 1 sinds zijn eerste wereldtitel in 2014 en heeft in 2020 geen goed jaar gedraaid. In voorgaande jaren won hij toernooi na toernooi, maar in 2020 won hij slechts een paar grote titels.

De ranglijst van dartbond PDC wordt opgemaakt aan de hand van de verdiensten van de darters in de afgelopen twee jaar. Van Gerwen zakt nu naar plaats twee.

Wereldtitel naar Gerwyn Price
Darter Gerwyn Price heeft voor de eerste keer in zijn carrière de wereldtitel veroverd. De 35-jarige Welshman overmeesterde in Londen de 15 jaar oudere Schot Gary Anderson in een grillige finale. De voormalige rugbyspeler zegevierde in het lege Alexandra Palace met 7-3 over de tweevoudige wereldkampioen (2015 en 2016).

Price is pas de vierde darter sinds de invoering van het nieuwe rankingsysteem, op basis van het verdiende prijzengeld (‘Order of Merit’), in 2007. De oud-wereldkampioenen Phil Taylor en Raymond van Barneveld namen in het mondiale klassement ook ooit de eerste plaats in.

Price verdiende met zijn eerste wereldtitel een bedrag van ruim 560.000 euro. Anderson gaat met circa 225.000 euro naar huis.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Reacties