Nog twee opties voor hervatting van het amateurvoetbal bij de senioren

Foto: Heusden Nieuws

Ook nadat het kabinet dinsdagavond heeft aangekondigd dat de huidige lockdown in ieder geval wordt verlengd tot en met 9 februari, blijven de overgebleven twee scenario’s van de KNVB rondom een herstart van de seniorencompetities in het amateurvoetbal allebei nog op tafel liggen.

Begin december werd duidelijk dat door de lockdown het niet meer haalbaar is om de huidige competities volledig uit te spelen. Hierdoor bleven de volgende twee scenario’s over:

< De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld
< Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft

Eerder hebben die twee vragen voorgelegd aan de voetbalclubs in de gemeente Heusden. Gaan we dit seizoen nog voetballen om de punten? En op welke manier zal de competitie worden uitgespeeld?

Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario’s. Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario’s nog steeds realistisch en haalbaar.

Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

 

Reacties