Hoe bevalt het Edwin van Wijk als hoofdtrainer bij RKDVC?

Foto: Heusden Nieuws Arjan van Dongen

Na een voetbalcarrière die begon bij SV Heusden en Edwin van Wijk vervolgens langs FC Den Bosch (A1, red.), RKDVC 1 en WSC 1 voerde, stapte Van Wijk in het seizoen 2006/2007 het trainersvak in bij VV Nieuwkuijk. Na ook nog getraind te hebben bij Olympia’60, NEO’25 en Good Luck stapte hij er in 2016 een jaar tussenuit.

In juli 2017 hervatte hij zijn trainerscarrière bij RKDVC 2, de club waar hijzelf als voetballer zeer verdienstelijk actief was. In zeven seizoenen bij RKDVC maakte hij immers twee promoties mee: van de derde naar de tweede klasse en van de tweede naar de eerste klasse.

Hoofdtrainer bij ‘DVC’
Eerder dan verwacht kreeg Van Wijk in maart 2019 de kans als hoofdtrainer bij RKDVC. Na drie seizoenen als eindverantwoordelijke maakte hij echter nog geen volledig seizoen mee.

De rol bevalt hem goed: “Het is fijn werken bij de club waar je zelf zeven seizoenen gespeeld hebt. Ik heb hier de jeugd getraind en ben ook anderhalf seizoen de trainer van RKDVC 2 geweest. Je kent iedereen en weet precies hoe de cultuur van de club is, dat werkt erg fijn.”

Van Wijk ziet voldoende perspectieven voor de toekomst bij RKDVC. De jeugd van de meer dan 1.100 leden tellende club speelt immers op een meer dan respectabel niveau. Mede door de Corona-maatregelen is er van deze plannen nog niet terecht gekomen. “In de afgelopen drie seizoen heb ik in totaal bij 29 wedstrijden langs de lijn gestaan als trainer. Ik zou graag een heel seizoen met deze selectie willen werken en dan willen proberen een periode te halen, om te kijken of we via de nacompetitie kunnen promoveren.”

Het trainersvak
Duidelijk communiceren is volgens de Drunenaar de belangrijkste eigenschap van een trainer. “Het is mijn taak om van een groep spelers een echte groep te maken, die zondag samen iets willen bereiken. Dit doe ik door goed te communiceren en duidelijkheid te creëren in taken en functies in het veld. Buiten het veld vind ik de gezelligheid in de kantine en bij activiteiten ook mooi om mee te maken. Het lastigste aan het trainerschap is vaak toch wel om voor alle spelers te voldoen aan hun ‘wensen’. Zolang je maar duidelijk blijft, voorkom je in ieder geval misverstanden.”

Tot slot wil de trainer nog het volgende kwijt: ”Ik hoop dat we elkaar weer snel op het veld tegen mogen komen, want je weet nu weer hoe veel je het voetbalspelletje mist.” Na de afgekondigde verlenging van de lockdown tot en met minstens 9 februari, geldt helaas dat we allemaal nog wat langer geduld moeten hebben.

Foto: © Heusden Nieuws / gemaakt door Arjan van Dongen
Tekst: De Langstraat voetbal

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen bijna 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen