073 voetbal interview met Wesley Paijmans van Vlijmense Boys

Foto: Heusden Nieuws

De komende tijd hoeven we niet aan voetballen te denken, maar van Wesley Paijmans zijn we voorlopig nog niet af. De 37-jarige middenvelder van Vlijmense Boys plakt er nog gewoon een jaar achteraan, zo vertrouwt hij 073voetbal.nl toe. “Ik voel me nog steeds net zo fit als een half jaar geleden.”

Paijmans is een echte liefhebber, die vooralsnog nog geen moment gedacht heeft aan stoppen: “Ik kijk gewoon van jaar tot jaar. Al begint het wel te tellen nu, 37 alweer. Maar loslaten is ook moeilijk. Ik zie mezelf nog niet lager voetballen, eerlijk gezegd. Die wedstrijdspanning op zondag is gewoon lekker. En al moet ik een dag of 3 à 4 herstellen na een wedstrijd, ik kan tot nu toe nog wel mee, volgens mij. En anders schuiven we toch gewoon een plekje naar de achterste linie? Dan kan ik tot m’n 40e door, haha.”

Hard hoofd
Als het zo doorgaat zoals nu, gaat de op De Groote Wielen woonachtige Bosschenaar zonder enige inspanning richting zijn voetbalpensioen. “Ik ben ook benieuwd of we dit seizoen überhaupt nog iets gaan voetballen voor de competitie”, zegt hij. “Heb er eigenlijk een beetje een hard hoofd in. De helft van competitie uitspelen is dan nog de meest reële optie, denk ik. Maar de tijd zal het leren. Het is nu vooral fit blijven met duurloopjes. Al is dat toch heel wat anders dan wedstrijdfit zijn. Daar moet je straks minimaal weer een week of 4 voor uittrekken, voor je weer wedstrijden kunt spelen.”

Wanneer, dat is nog de vraag. Maar ooit komt er een moment dat de voetballers van Vlijmense Boys weer als vanouds elke week de wei in mogen. Paijmans zegt er dan zeker bij te zijn: “Ik hoop dat de oudere jongens van Vlijmen er ook nog een jaartje aan vast plakken. Vooral na zo’n seizoen zal niemand willen stoppen, lijkt me.”

Foto: heusden.nieuws.nl

Tekst

073 Voetbal

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen