Van Gerwen al vroeg uitgeschakeld op eerste dag PDC Super Series

Foto: WGHN

Van donderdag 25 februari tot en met zondag 28 februari staan de eerste PDC Super Series op het programma. Het vierluik in Bolton bestaat uit vier Players Championship-toernooien. Op de eerste dag heeft Michael van Gerwen een vroege nederlaag moeten incasseren, de Vlijmenaar werd al in de derde ronde uitgeschakeld door Lewis Williams (6-5).

Williams maakte donderdag zijn debuut op de Pro Tour.Tegen Van Gerwen kwam Williams op een 2-0 achterstand, maar met onder meer een 12-darter en een 13-darter won de Welshman de drie daaropvolgende legs. Daarna was het Michael van Gerwen die drie legs op rij wist te winnen. De nummer twee van de wereld kon het daarna afmaken in de negende leg, maar miste twee matchdarts. Williams kwam terug tot 5-4 en maakte zelfs 5-5 nadat Van Gerwen opnieuw twee wedstrijdpijlen onbenut liet. De Vlijmenaar kreeg in de beslissende leg wederom een matchdart, maar liet ook deze kans liggen. Daarna was het Williams die met een 111 finish voor een knappe zege zorgde.

Eerder in het toernooi won Van Gerwen in de 2e ronde van Mark McGeeney (6-2) en in de 1e ronde van Matthew Edgar (6-4)

Joe Cullen won later op de openingsdag van de PDC Super Series in Bolton. De Engelsman zegevierde in de finale met 8-7 tegen Jonny Clayton.

Op deze toernooien kunnen spelers prijzengeld verdienen voor de wereldranglijst, Pro Tour-ranking en de Players Championship Order of Merit. Via deze rankingen kunnen spelers zich kwalificeren voor de televisietoernooien, waaronder de World Matchplay, World Grand Prix en het WK Darts.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.
Aanvoerder van het lokale nieuws. Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden.

Volg HeusdenNieuws ook via Facebook

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen